СТАТИИ

През февруари отново сме в топ 10 на британските имотни мераци

Монитор, 08.03.14

Страната ни заема 10-а позиция в интереса на британските купувачи на ваканционни имоти зад граница, съобщава Investor.bg. България се е придвижила с 5 места напред в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com, която отразява предпочитанията на британците към чужди дестинации.

В подреждането за февруари България е събрала 1,6 на сто от запитванията за имоти, зададени през портала. През януари страната ни заемаше 15-о място.

През миналата година България, която допреди години редовно попадаше в топ 5 на класацията, изгуби позициите си и обикновено се намираше в долната половина на топ 20, като събираше под процент от запитванията. За първи път от януари 2013 г. България се връща в първите 10 най-желани дестинации за покупка на ваканционно жилище от британците, отбелязват от портала.

„Нарастването на интереса на британците не е изненадващо, защото България има доста предимства”, каза за „Монитор” Полина Стойкова, управляващ директор на Bulgarian properties. „Най-голямото ни преимущество е климатът и това, че сме само на 3 часа път със самолет от Великобритания.

Оптимисти сме, че британците ще бъдат фактор на пазара не само като продавачи, но и като купувачи в някакъв близък бъдещ момент”, добавя тя.

Според нея като че ли все още не е дошло времето този интерес да се материализира във формата на сделки поради проточилата се прекалено дълги години криза и несигурност, както и поради бавното възстановяване от нея във всички страни. „В момента те купуват главно жилища в курортите ни и къщи по селата, но сделките са малко”, уточни Стойкова.

България винаги заема предни позиции в интереса на британците за покупка на имот, като има месечни колебания. Това е нормално на базата на популярността, която страната ни има сред купувачите от Острова, много от които са доволни от покупката на имот тук, смятат брокери.

Класацията на TheMoveChannel.com сочи още, че САЩ, Франция и Испания са най-желаните страни за покупка на втори дом от британците. Отчита се рекорден ръст на търсенето на имоти в Австралия през февруари. Страната се е придвижила с 25 места нагоре в класацията и също влиза в топ 10 - на 8-а позиция, с близо 2% от запитванията. САЩ запазват лидерската си позиция в класацията, като през февруари събират 21 на сто от запитванията. Испания обаче отстъпва до трета позиция с 5% за сметка на Франция, която се изкачва до второто място с 8 на сто от запитванията за имоти, отправени чрез портала.

Първата десетка на най-желаните дестинации за покупка на ваканционен имот от британци се допълва освен от България и от Португалия, Бразилия, Канада, Турция и Италия. От останалите балкански страни в класацията до 40-о място са споменати още Кипър, който е 15-и, а северната му част е 27-а, Гърция е 16-а, Хърватия - 24-та, Черна гора – 33-та, и Румъния – 36-а.

Дял на запитванията в топ 10:
1. САЩ 21,07%

2. Франция 8,06%

3. Испания 5,10%

4. Португалия 4,54%

5. Бразилия 3,29%

6. Канада 2,54%

7. Турция 2,09%

8. Австралия 1,92%

9. Италия 1,71%

10. БЪЛГАРИЯ 1,62%

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Бих искал да използвам възможността да благодаря на Bulgarian Properties, и по-специално на Андрю ...
Аз искам да изкажа огромни благодарности на Ангел Соколов и Гергана Тасена, който ни осигуриха ...
От сърце благодаря на брокер Диана Янева и адвокат Мартин Полименов за съдействието и подкрепата при ...
Най-продаваният комплекс в София!
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Последни Новини
Апартаментите носят доходност от 5%

04/Юни/2019
Труд, 04.06.2019, с. 20

Ниските лихви по кредитите, постоянно увеличаващото се население на София, по-високите заплати и по-малкият брой нови сгради по време на така наречената криза, дадоха своето отражение на пазара на имоти и повишиха както продажните цени, така и наемните нива.

Покупко-продажбата на имот е едно от най-важните събития в живота на българина. Всеки се стреми да вземе възможно най-правилно... прочети повече

Последни регионални новини
91% от столичаните са доволни от това, че живеят в София

30/Май/2019
www.investor.bg, 28.05.2019

Обобщените резултати от проучване на „Визия за София“ показват, че 91% от софиянците изразяват висока удовлетвореност от това, че живеят в столицата, и въпреки проблемите и критичните точки 57% смятат, че като цяло градът се развива към по-добро място за живеене.

Гражданите са удовлетворени в най-голяма степен от търговската мрежа, възможностите за култура, образователните възможно... прочети повече

Знаете ли, че?
New York Times: Цените на жилищата в София растат, но предлагането настига търсенето

01/Март/2019
investor.bg

Американското издание New York Times публикува статия за жилищния пазар в България, в който обобщава тенденциите в цените от миналата година и очакванията за тази година, профила на купувачите и препятствията, с които обикновено се сблъскват чужденците, придобиващи жилище у нас.

Матери... прочети повече