СТАТИИ

През февруари отново сме в топ 10 на британските имотни мераци

Монитор, 08.03.14

Страната ни заема 10-а позиция в интереса на британските купувачи на ваканционни имоти зад граница, съобщава Investor.bg. България се е придвижила с 5 места напред в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com, която отразява предпочитанията на британците към чужди дестинации.

В подреждането за февруари България е събрала 1,6 на сто от запитванията за имоти, зададени през портала. През януари страната ни заемаше 15-о място.

През миналата година България, която допреди години редовно попадаше в топ 5 на класацията, изгуби позициите си и обикновено се намираше в долната половина на топ 20, като събираше под процент от запитванията. За първи път от януари 2013 г. България се връща в първите 10 най-желани дестинации за покупка на ваканционно жилище от британците, отбелязват от портала.

„Нарастването на интереса на британците не е изненадващо, защото България има доста предимства”, каза за „Монитор” Полина Стойкова, управляващ директор на Bulgarian properties. „Най-голямото ни преимущество е климатът и това, че сме само на 3 часа път със самолет от Великобритания.

Оптимисти сме, че британците ще бъдат фактор на пазара не само като продавачи, но и като купувачи в някакъв близък бъдещ момент”, добавя тя.

Според нея като че ли все още не е дошло времето този интерес да се материализира във формата на сделки поради проточилата се прекалено дълги години криза и несигурност, както и поради бавното възстановяване от нея във всички страни. „В момента те купуват главно жилища в курортите ни и къщи по селата, но сделките са малко”, уточни Стойкова.

България винаги заема предни позиции в интереса на британците за покупка на имот, като има месечни колебания. Това е нормално на базата на популярността, която страната ни има сред купувачите от Острова, много от които са доволни от покупката на имот тук, смятат брокери.

Класацията на TheMoveChannel.com сочи още, че САЩ, Франция и Испания са най-желаните страни за покупка на втори дом от британците. Отчита се рекорден ръст на търсенето на имоти в Австралия през февруари. Страната се е придвижила с 25 места нагоре в класацията и също влиза в топ 10 - на 8-а позиция, с близо 2% от запитванията. САЩ запазват лидерската си позиция в класацията, като през февруари събират 21 на сто от запитванията. Испания обаче отстъпва до трета позиция с 5% за сметка на Франция, която се изкачва до второто място с 8 на сто от запитванията за имоти, отправени чрез портала.

Първата десетка на най-желаните дестинации за покупка на ваканционен имот от британци се допълва освен от България и от Португалия, Бразилия, Канада, Турция и Италия. От останалите балкански страни в класацията до 40-о място са споменати още Кипър, който е 15-и, а северната му част е 27-а, Гърция е 16-а, Хърватия - 24-та, Черна гора – 33-та, и Румъния – 36-а.

Дял на запитванията в топ 10:
1. САЩ 21,07%

2. Франция 8,06%

3. Испания 5,10%

4. Португалия 4,54%

5. Бразилия 3,29%

6. Канада 2,54%

7. Турция 2,09%

8. Австралия 1,92%

9. Италия 1,71%

10. БЪЛГАРИЯ 1,62%

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Желая да изразя голямата си благодарност към Иванка Стойкова,Брокер, офис Бъкстон за неотразимата й ...
Много експедитивни и работливи хора сте! Благодаря ви много за положените усилия и коректността! ...
Много съм благодарен на екипа на BULGARIAN PROPERTIES за бързо и пълно предоставяне на ...
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Последни Новини
В-к Капитал: Спокойствие на жилищния пазар след години на ръст

18/Март/2019
capital.bg

Вижте как авторитетният икономическият седмичник обобщи пазара в София и какво споделиха мениджърите на BULGARIAN PROPERTIES и другите реномирани имотни агенции като статистики, тенденции и очаквания за 2019 г.

След поредната силна година пазарът на жилища в София тръгва към застой. Първите симптоми са още от края на миналата година - по-бавни сделки, по малко ипотеки, огромен брой... прочети повече

Последни регионални новини
Фестивал в Банско показва 10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения

21/Февруари/2019
http://bnr.bg

10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения ще бъдат представени на зимната кинопанорама в Банско, която започва тази вечер. Събитието съвпада и със кръговете от световната купа по ски, които стартират утре. Така любителите на зимните спортове и на световното кино ще могат да съчетаят планината с киносалона, сподели директорът на международния фестивал за планинарско кино Натали Пет... прочети повече

Знаете ли, че?
Поръчител за заем отговаря и сам за цялата сума

28/Януари/2019
в. Сега, 26.01.2019, стр. 41

Законовите разпоредби за поръчителството са главно в Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Там на него е отделено специално място - поръчителството като вид договор. Правилата се намират в раздела за обезпечения на вземанията и се приема като едно от основните подсигурявания при даването на пари... прочети повече