СТАТИИ

През февруари отново сме в топ 10 на британските имотни мераци

Монитор, 08.03.14

Страната ни заема 10-а позиция в интереса на британските купувачи на ваканционни имоти зад граница, съобщава Investor.bg. България се е придвижила с 5 места напред в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com, която отразява предпочитанията на британците към чужди дестинации.

В подреждането за февруари България е събрала 1,6 на сто от запитванията за имоти, зададени през портала. През януари страната ни заемаше 15-о място.

През миналата година България, която допреди години редовно попадаше в топ 5 на класацията, изгуби позициите си и обикновено се намираше в долната половина на топ 20, като събираше под процент от запитванията. За първи път от януари 2013 г. България се връща в първите 10 най-желани дестинации за покупка на ваканционно жилище от британците, отбелязват от портала.

„Нарастването на интереса на британците не е изненадващо, защото България има доста предимства”, каза за „Монитор” Полина Стойкова, управляващ директор на Bulgarian properties. „Най-голямото ни преимущество е климатът и това, че сме само на 3 часа път със самолет от Великобритания.

Оптимисти сме, че британците ще бъдат фактор на пазара не само като продавачи, но и като купувачи в някакъв близък бъдещ момент”, добавя тя.

Според нея като че ли все още не е дошло времето този интерес да се материализира във формата на сделки поради проточилата се прекалено дълги години криза и несигурност, както и поради бавното възстановяване от нея във всички страни. „В момента те купуват главно жилища в курортите ни и къщи по селата, но сделките са малко”, уточни Стойкова.

България винаги заема предни позиции в интереса на британците за покупка на имот, като има месечни колебания. Това е нормално на базата на популярността, която страната ни има сред купувачите от Острова, много от които са доволни от покупката на имот тук, смятат брокери.

Класацията на TheMoveChannel.com сочи още, че САЩ, Франция и Испания са най-желаните страни за покупка на втори дом от британците. Отчита се рекорден ръст на търсенето на имоти в Австралия през февруари. Страната се е придвижила с 25 места нагоре в класацията и също влиза в топ 10 - на 8-а позиция, с близо 2% от запитванията. САЩ запазват лидерската си позиция в класацията, като през февруари събират 21 на сто от запитванията. Испания обаче отстъпва до трета позиция с 5% за сметка на Франция, която се изкачва до второто място с 8 на сто от запитванията за имоти, отправени чрез портала.

Първата десетка на най-желаните дестинации за покупка на ваканционен имот от британци се допълва освен от България и от Португалия, Бразилия, Канада, Турция и Италия. От останалите балкански страни в класацията до 40-о място са споменати още Кипър, който е 15-и, а северната му част е 27-а, Гърция е 16-а, Хърватия - 24-та, Черна гора – 33-та, и Румъния – 36-а.

Дял на запитванията в топ 10:
1. САЩ 21,07%

2. Франция 8,06%

3. Испания 5,10%

4. Португалия 4,54%

5. Бразилия 3,29%

6. Канада 2,54%

7. Турция 2,09%

8. Австралия 1,92%

9. Италия 1,71%

10. БЪЛГАРИЯ 1,62%

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Искам да споделя, че компанията се управлява много професионално. Получихме информация относно ...
Имах удоволствието да работя със Сергей Пеловски и неговия колега Стефан Абанозов при покупка на ...
Въпреки че отне доста време да продам апартамента си в Балчик, когато се появи купувач за ...
Най-продаваният комплекс в София!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Последни Новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Последни регионални новини
Пускат нов шест-седалков лифт на Боровец

31/Октомври/2018
http://www.peika.bg

Подготовката за предстоящия зимен сезон тече с пълна сила в първия планински курорт на Балканите - Боровец, а добрите новини не чакат до началото на снежния сезон!

Нови стълбове блестят в сърцето на курорта, опънати въжета очертават линията на лифта, а новите комфортни седалки чакат нетърпеливо да посрещат запалените скиори и бордисти. Нов шест-седалков лифт “Мартинови Бараки Експре... прочети повече

Знаете ли, че?
250 000 нови софиянци за 10 години

10/Януари/2019
24 часа, 10.01.2019, с. 2+3

С 250 000 души се е увеличило населението на София за 10 г. Това показват данни на служба ГРАО към МРРБ. През 2008 г. в столицата постоянен адрес са имали общо 1 229 324, а към 15 декември 2018 г. софиянци са били 1 478 045.

Официалната статистика показва, че само за една година хората... прочети повече