Продаваме апартамент за 50 дни

2016-01-29   |  Новинар, бр.22.28.01.16

Преди две години са ни трябвали между 3 и 4 месеца да продадем апартамент, докато през второто тримесечие на миналата година това е ставало средно за 50 дни, сочат обобщени данни на компания BULGARIAN PROPERTIES.

Според експертите през четвъртото тримесечие на 2015 г. средната цена на продадените апартаменти в София за първи път от 2011 г. насам е преминала границата от 800 евро/кв.м.

Жилищата в столицата през последните месеци на годината са се купували средно за 815 евро/кв.м при 794 евро/кв.м за предходното тримесечие и 764 евро/кв.м за четвъртото тримесечие на 2014 г.

Различните части на „Младост” също са сред най-търсените от купувачите. Най-евтино са се продавали жилищата в квартали като „Дружба”, „Левски”, „Сухата река” – средно около 580 евро/кв.м.

Според експертите ясно се очертава тенденцията за търсене на по-големи жилища. Много от купувачите са имали интерес към тристайни апартаменти, но сделки най-често са се сключвали с по-малки жилища. 50 на сто от всички закупени жилища в София през 2015 г. са двустайни апартаменти, а 3-стайните са около 35 процента.

Очакванията на брокерите са подемът в жилищния пазар в София да продължи и през 2016 г. с допълнително увеличение на обема продажби и нарастване на цените с около 7 на сто.

Новото строителство ще бъде хит през тази година, тъй като новите проекти отговарят в по-голяма степен на нуждите на купувачите, по-модерни и по-добре проектирани са, с по-качествени материали и на добри цени, допълниха имотните специалисти.

  прочети повече статии

Сподели
Tech Park Residence - жилища висок клас до парк, офис сгради и бул. Цариградско шосе
Градски жилища от ново поколение в бързо развиващия се район на София Тех Парк, близо до The Mall, множество офис сгради и бъдеща метростанция.
Вижте още
AMur Residence - луксозна сграда с Акт 15 на ул. Мур, до бул. България
AMur Residence материализирала идеята за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение. Завършване през ЮНИ 2020 г.
Вижте още

Изпратете запитване