Контакти
0

Руснаците обръщат поглед и към имотите в планинските ни курорти

2012-07-18   |  www.investor.bg, 17.07.2012

Руските купувачи, които традиционно търсят имоти по Черноморието, започват да проявяват интерес и към пазара в планинските курорти и в София. Причина са „изключително ниските цени“, на които може да се придобие имот там, казват брокери.

В свой нов анализ брокерската компания Bulgarian Properties също потвърждава, че дори в летния сезон има интерес към имоти в зимните курорти.

„Причината се крие в значително спадналите цени, които в Банско през тази година достигнаха най-ниските си нива от началото на кризата насам и в момента това е курортът с най-евтините ваканционни имоти в България“, сочи анализът.

От компанията твърдят, че руснаците са основните купувачи, а британци и ирландци – основните продавачи, някои от които продават на загуба от 50 до 70% в сравнение с цената, на която са купили.

Това сочат наблюденията на ирландската компания за имоти Appreciating Assets, която продава имоти, собственост на ирландци и британци, а основните ѝ купувачи са от бившия Съветски блок.

Въпреки че все още интересът на руснаците е съсредоточен основно върху морските локации, през последните 18 месеца се наблюдава стабилен ръст и на този, насочен към зимните курорти, главно поради „изключително ниските цени“, на които може да се придобие недвижимост там, казват от компанията.

Руските инвеститори винаги са купували имоти в София, като тази тенденция продължава благодарение на ръста в доходността, която тези имоти носят.

От началото на 2012 г. до края на май компанията е продала 70 имота, собственост на британци и ирландци, като се надява до края на годината този брой да се повиши до 200.

Основателят на компанията Дилан Кълън е цитиран от британския Guardian да казва, че от началото на създаването си Appreciating Assets е продала 400 имота, като според него на пазара има още хиляди имоти, закупени от британци и ирландци, които днес очакват да бъдат продадени.

Най-евтиният имот за продан, обявен от компанията, е с цена от 15 хил. евро, а най-скъпият струва 135 хил. евро.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в ски курорти

  прочети повече статии

Сподели
AMur Residence - луксозна сграда с Акт 16 на ул. Мур, до бул. България
AMur Residence материализира идеята за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение. Напълно завършен и въведен в експлоатация през юли 2020 г.
Вижте още
Купете собствен имот на морето - атрактивни цени, жадувано разнообразие!
Радвайте се на слънчевите летни дни в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! Атрактивни цени и разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си собствено място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване