МЕДИИТЕ ЗА НАС

Руснаците обръщат поглед и към имотите в планинските ни курорти

www.investor.bg, 17.07.2012

Руските купувачи, които традиционно търсят имоти по Черноморието, започват да проявяват интерес и към пазара в планинските курорти и в София. Причина са „изключително ниските цени“, на които може да се придобие имот там, казват брокери.

В свой нов анализ брокерската компания Bulgarian Properties също потвърждава, че дори в летния сезон има интерес към имоти в зимните курорти.

„Причината се крие в значително спадналите цени, които в Банско през тази година достигнаха най-ниските си нива от началото на кризата насам и в момента това е курортът с най-евтините ваканционни имоти в България“, сочи анализът.

От компанията твърдят, че руснаците са основните купувачи, а британци и ирландци – основните продавачи, някои от които продават на загуба от 50 до 70% в сравнение с цената, на която са купили.

Това сочат наблюденията на ирландската компания за имоти Appreciating Assets, която продава имоти, собственост на ирландци и британци, а основните ѝ купувачи са от бившия Съветски блок.

Въпреки че все още интересът на руснаците е съсредоточен основно върху морските локации, през последните 18 месеца се наблюдава стабилен ръст и на този, насочен към зимните курорти, главно поради „изключително ниските цени“, на които може да се придобие недвижимост там, казват от компанията.

Руските инвеститори винаги са купували имоти в София, като тази тенденция продължава благодарение на ръста в доходността, която тези имоти носят.

От началото на 2012 г. до края на май компанията е продала 70 имота, собственост на британци и ирландци, като се надява до края на годината този брой да се повиши до 200.

Основателят на компанията Дилан Кълън е цитиран от британския Guardian да казва, че от началото на създаването си Appreciating Assets е продала 400 имота, като според него на пазара има още хиляди имоти, закупени от британци и ирландци, които днес очакват да бъдат продадени.

Най-евтиният имот за продан, обявен от компанията, е с цена от 15 хил. евро, а най-скъпият струва 135 хил. евро.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в ски курорти

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Андрю Пийч и Ивайло Влахов са много добър екип и работиха неуморно, за да можем аз и жена ми да ...
Искам да изразя благодарност на мениджъра Ангел Соколов за професионално отношение към работата и ...
Отлично обслужване от начало до край от страна на Анди Пийч. Изключително професионално отношение и ...
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Последни Новини
Полина Стойкова пред Profit.bg: Силен старт на 2019 (видео)

22/Март/2019
profit.bg

BULGARIAN PROPERTIES спечели наградата Имотна агенция на годината, връчвана от Imoti.net. Само няколко часа след признанието разговаряме с Полина Стойкова, изпълнителен директор на компанията.

„Това е едно заслужено признание, тъй като смятам, че се потрудихме доста в последните 15 г., за да стигнем до това отличие. Радвам се, че бяхме удостоени с тази награда, а тя поставя и доста... прочети повече

Последни регионални новини
Фестивал в Банско показва 10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения

21/Февруари/2019
http://bnr.bg

10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения ще бъдат представени на зимната кинопанорама в Банско, която започва тази вечер. Събитието съвпада и със кръговете от световната купа по ски, които стартират утре. Така любителите на зимните спортове и на световното кино ще могат да съчетаят планината с киносалона, сподели директорът на международния фестивал за планинарско кино Натали Пет... прочети повече

Знаете ли, че?
"Ню Йорк таймс" намери къща за 4 млн. долара в София

28/Февруари/2019
dnevnik.bg

Цените на недвижимите имоти в България бележат ръст, новото строителство се развива благодарение и на ниските лихви, а купувачи от чужбина заявяват интерес към покупки с инвестиционна цел. Тези характеристики на имотния пазар в България отбелязва "Ню Йорк таймс" в обширен обзор по темата.
прочети повече