Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

През 2018 г. нарасна интересът към морските курорти

2018-11-27   |  Труд, 27.11.18, с.21

През 2018 г. нарасна интересът към жилищата в морските курорти. Ваканционните имоти край морето преминаха през големи промени през последните няколко години.

Спадът вече е преодолян и този сегмент от имотния пазар също премина във фаза на положително развитие, макар и много под динамиката на големите градове, сочи анализ на Полина Стойкова,изпълнителен директор на компания за недвижими имоти.

Положителното през 2018 година е, че за първи път след оттеглянето на руските купувачи през 2014 г., регистрираме спиране на спада на цените на имотите по морето. Това се дължи на нарасналия интерес, който от своя страна доведе и до увеличение на продажбите. Най-осезаемо този ръст се усети в района на Слънчев бряг, където за третото тримесечие се реализираха с близо 30% повече продажби спрямо същия период на миналата година.

Без особено изменение остава пазарът на юг от Бургас, където имотите са по- скъпи, а обемите на продажби са доста по-малки от тези в мегакурорта Слънчев бряг. На Северното Черноморие интерес има най-вече към Каварна и Бяла, но като цяло основното търсене е съсредоточено в град Варна.

От средата на 2017 година българите се оформиха като основна група купувачи по морето. Към момента те вече съставляват около 50% от купувачите в района на Слънчев бряг. Останалата част са купувачи с разнообразни националности, сред които не се откроява доминираща група. На север около Варна и на юг от Бургас купувачите са почти на 100% българи.

Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг

Вижте нашите топ оферти за жилища във Варна

Вижте ваканционни имоти около Варна

Вижте нашите топ имоти в морските курорти

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване