Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Сделките с имоти продължават да нарастват

2013-07-15   |  www.fakti.bg

С 5.26% са се увеличили реализираните сделки с недвижими имоти в областните градове през второто тримесечие на 2013 г. в сравнение със същия период на миналата година, сочат данните на Агенцията по вписванията. Общият ръст на покупко-продажбите с недвижима собственост за страната за разглеждания период е 3.3%. От април до юни са сключени 55 716 сделки, като 30 391 (или 55%) са в областните градове.

В София, Пловдив и Варна се отчита двуцифрен процент в ръста на реализираните покупко-продажби. С 11% повече сделки са сключени в столицата. „Това за пореден път потвърждава, че столицата е един от най-предпочитаните градове за покупка на имот в несигурни времена. През изминалите 3 месеца в София са реализирани 5 087 покупко-продажби на имоти, а през миналата година за същия период са били 4 585”, казва Полина Стойкова, оперативен директор на компанията „Бългериан Пропертис”.

Както през първото тримесечие на тази година, така и през второто най-голям ръст в сключените сделки с имоти се наблюдава в Пловдив. За периода април-юни 2013-а са извършени с 20% повече сделки с имоти в сравнение със същия период на миналата година. Във Варна този процент е 10.5%.

”За първи път от 2008 г. нарастване на обемите на сделки с имоти отбелязахме през 2011 г. След това, през първата половина на 2012 г. обемите продажби на имоти спаднаха с 12% под натиска на възвърналите се кризисни настроения.

В периода юни-декември 2012 г. нарасналия интерес и покупките на ваканционни имоти доведоха до компенсиране на спадовете в обемите сделки и годината приключи със спад от само 2%, а от началото на 2013 г. тенденцията е за нарастване на продажбите на имоти”, отчитат от „Бългериан Пропертис”.

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване