Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Сделките с ваканционни имоти растат

2012-11-09   |  Преса, 07.11.12

Заради активността на руски граждани продажбите на ваканционни имоти по Черноморието нараснаха с 30% през третото тримесечие на годишна база. Интересът пък е концентриран основно по Южното Черноморие, но не само в Слънчев бряг, а и в Поморие, Ахтопол, Созопол и Лозенец. Това сочи анализ на фирма „Бългериан пропъртис".

Цените в Слънчев бряг варират от 250 евро за кв. м до 750-850 евро за кв. м според отдалечеността от плажа. Инвеститори се насочват и към зимните курорти заради все по-ниските цени, коментира Полина Стойкова, оперативен директор в компанията.

Според данните Банско е най-евтиният ваканционен пазар в Европа, където средната цена е 400 евро/кв.м. Купувачите са не само чужденци, но и все повече българи. В Пампорово средната цена е 430 евро, като и там инвеститорите са предимно от Русия.

Анализът отчита засилен интерес към селските къщи, като сделки се сключват на цени от 22 000 евро за имот. В София продължава да доминира интересът към евтини жилища, в ценовия диапазон до 50 000 евро. Тази тенденция се появи в средата на миналата година и очакванията са да се запази и през 2013 г.

Разгледайте нашите оферти на ваканционни имоти за продажба и под наем

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване