Селски къщи вървят средно по €10 000

2013-05-08   |  24 часа, бр.122, 03.05.13

Спад в цената на селските имоти отчитат брокери през първото тримесечие на годината. Средната цена е намаляла до 10 580 евро при нива от 17 000 - 20 000 евро година по-рано, отчитат от „Бългериан пропертис“.

Най-голям интерес е имало към района на Стара Загора и Пловдив. Велико Търново също се върнало в полезрението на купувачите след известен отлив през 2012-а. Евтини къщи до 5000 евро се купували и в районите на Враца, Плевен, Монтана и Видин. Интерес привличали и качествени къщи в селата около Боровец. Най-евтини са били средните цени в област Плевен - 2500 евро. Във Видинско нивата са били 7000 евро. В Пловдив и Стара Загора селските къщи са се продавали по около 8000 евро.

Най-скъпо е било в Ямболско и Търновско със средни цени съответно 10 000 и 15 000 евро. Според брокерите купувачите на евтини селски имоти през първото тримесечие са били основно от Великобритания, Германия, Франция. Техният интерес бил насочен основно към Северозападна България. Руските купувачи избирали най-вече къщи близо до Стара Загора, Пловдив, Велико Търново и Елхово.

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Морска резиденция Belle Epoque в Лозенец
Елитна морска резиденция на първа линия на плажа в Лозенец. Напълно завършена и функционираща, с луксозни апартаменти от най-висок клас. Вижте последните 7 налични жилища за продажба.
Вижте още

Изпратете запитване

Намерете вашия имот при максимален избор
Изберете каква маркетингова комуникация желаете да получавате от нас: