Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Селските къщи поскъпват

2012-04-11   |  Труд, 11.04.12

От началото на годината досега леко е намалял обемът на реализираните сделки за селски къщи в сравнение със същия период на миналата година. Това сочи анализ на компанията "Бългериан Пропертис". Студената зима е една от причините за този спад, според анализа.

Средната цена на продадените селски къщи от януари до март е 19 870 евро. Макар и по-малко като сделки, този тип имоти са поскъпнали - преди година средната цена е била 17 200 евро. Въпреки че преобладават сделките на цени до 20 хил. евро, от компанията отчитат интерес и към по-скъпи и годни за обитаване къщи близо до курорти или големи градове. Най-търсени са селските имоти по Черноморското крайбрежие - в областите Бургас, Варна, Добрич. Не им отстъпват селата в Централна България - около Велико Търново, Стара Загора и Пловдив.

Интересът е най-вече от страна на руски купувачи, но има и доста българи, които искат да си купят къща на село. По данни на "Бългериан Пропертис" в момента има много добри оферти, най-вече препродажби от чуждестранни собственици. Цените на селските имоти са на нивата от 2006 г., а предлагането е много по-качествено от предходните години, когато пазарът в този сегмент едва прохождаше, сочи анализът.

Получете пълния анализ на BULGARIAN PROPERTIES за първото тримесечие на 2012 г. на Вашия имейл

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване