Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

„Синята зона" смъкна търсенето на имоти

2012-10-19   |  Труд, 19.10.12, с.14

Проблемите с паркирането в центъра на София отблъскват по­тенциалните купувачи на имоти и пренасочват интереса към близки­те квартали, между които Лозенец, Иван Вазов, Стрелбище и др., пише в тримесечния анализ на „Адрес недвижими имоти".

С 26% са намалели запитванията за по­купка на жилища в идеалния цен­тър през септември в сравнение с май т.г. В същото време офертите за продажба са се увеличили с 20%, коментира Калоян Богданов, маркетинг мениджър на „Адрес".

Според брокерите причината е и в засиленото предлагане от страна на пенсионери, които трудно под­държат големи имоти в центъра и предпочитат да се преместят в по-малки жилища. Тенденцията на отлив от центъ­ра на София е валидна както за покупко-продажбите, така и за наемния пазар, където търсенето е с 15% по-слабо за сметка на околни­те квартали, допълва Богданов. То­ва обаче не се е отразило на цени­те на имотите, уточняват от „Ад­рес".

Проблемите с паркирането във всеки голям град винаги е бил един от основните фактори при избор на жилище, коментира пред „Труд" Полина Стойкова, оперативен ди­ректор в „Бългериан пропертис". „Моето наблюдение е, че улиците в София, които сега са в „зелена зо­на", а преди бяха в „синя", в момен­та са полупразни", допълни тя. „Предимствата на жилищата в центъра обаче не са малко. Цената на такъв апартамент в София е мно­го по-стабилна, отколкото на имот в краен квартал например. Това от своя страна определя стандарта и качеството на живот на собствени­ка", допълни Стойкова.

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване