Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

София: Продажби на имоти + 1,3%

2014-07-11   |  www.economynews.bg, 10.07.2014

Полина Стойкова MRICS, Изпълнителен директор и Ръководител "Анализи и прогнози"

Жилищните пазари в София и по морето продължават да доказват, че са стабилни. Към тях през тази година се присъединяват и някои от ски курортите – Боровец и Пампорово. Това показват данните на Агенцията по вписванията за обемите продажби за второто тримесечие по изчисления на BULGARIAN PROPERTIES.

Имотната статистика отчита ръст от 1.3% на продажбите в София, а за полугодието сделките са нараснали с 1.6% спрямо същия период на миналата година. За изминалите 3 месеца в София са вписани 5 157 продажби, което прави по около 85 продажби среднодневно на база работните дни за периода.

За стабилен жилищен пазар в страната говори и увеличеният брой новоучредени ипотеки, като през април-юни те са 7865, или с 5% повече в сравнение със същия период миналата година. Вижте възможностите за получаване на кредит Ръст от 12% отбелязват продажбите в Несебър, които включват продажбите на имоти около Слънчев бряг. Слънчев бряг и районът са традиционно популярни сред руските купувачи, като техният интерес помогна този сегмент от пазара пръв да излезе от кризата.

Значително нарастване на продажбите има и в спа курортите като Велинград и Сандански.

Ски курортите, които привличат и интерес от страна на българи – Боровец и Пампорово също бележат ръст на продажбите. Продажбите в Самоков, където се вписват сделките с имоти в Боровец, са нараснали с 10%, а в Смолян и Чепеларе - съответно с 23.6% и 27.5%.
Спадът на продажбите в Банско и района продължава – вписаните в Разлог сделки са с 12% по-малко в сравнение с второто тримесечие на миналата година.

През втората половина на годината имотният пазар традиционно става по-активен. Най-много продажби се сключват през третото тримесечие, а най-много приключени сделки има в края на годината.

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване