Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Спадът в София забавял темпо

2010-10-13   |  Труд, бр.283, 13.10.10

Средната цена на продадените апартаменти в София за третото тримесечие на 2010 г. е 840 евро на кв. метър. Това е с 3,5% по-ниска цена от второто тримесечие на годината, показва анализ на „Бългериан Пропертис".

Най-ниска средна цена в столицата е измерена през август - 740 евро/кв.м. Тогава търсенето било съсредоточено основно към по-евтини имоти. През септември се оживил интересът към луксозни апартаменти. Все още в много случаи до сделка се стига след намаление на първоначалната цена. Отстъпките са в рамките на 5-10%.

През последните месеци се забелязва активизиране на продажбите в областни градове като Бургас, Пловдив, Велико Търново и др. От началото на кризата тези пазари бяха стагнирали, а продажби се реализираха основно в София. Покупки на апартаменти в тези градове се сключват между 25-40 хил. евро при средна цена около 500-600 евро/кв.м.

През изминалото лято компанията регистрира 20% ръст на продажбите по Черноморието спрямо лятото на 2009 г. Преобладават покупките на апартаменти между 20-40 хил. евро. Като цяло купувачите продължават да бъдат нерешителни и оглеждат множество имоти, преди да изберат. Средната цена на продадените през изминалите 3 месеца апартаменти в района на Слънчев бряг е 38 000 евро. Средната цена на 1 кв.м. е 510 евро, като стойностите варират между 370 и 770 евро/кв.м. В по-ниския ценови клас са апартаменти близо до Слънчев бряг или необзаведени, а над 500 евро/кв.м. са предимно напълно завършени и обзаведени апартаменти в курорта.

Ако желаете да получите по е-мейл пълния анализ на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС, моля натиснете тук.

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване