Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Средно 360 евро/кв. м за имот в Банско

2015-01-29   |  Преса, бр. 27, 29.01.15

Ваканционните апартаменти в Банско поевтиняха до рекордно ниски стойности от началото на кризата и вече се търгуват на нива, близки до строителната себестойност. Средната цена на продадените през 2014 г. имоти в ски курорта е 360 евро на кв. метър. Това показват данните за сключени сделки на компанията BULGARIAN PROPERTIES.

За сравнение в разгара на имотния бум (2007-2008) цените бяха стигнали 1000-1200 евро/кв. м. Те обаче се сринаха, след като се стигна до свръхпредлагане. През миналата година апартаментите са поевтинели с близо 5%. За втори дом в градчето под Пирин се плащат средно по 20 000 евро, което привлича и български клиенти. В момента всяка втора сделка се прави от местен купувач, а останалият пазар се държи главно от рускоговорещи лица.

Справка в сайта за оферти imot.bg показва, че едностайните жилища (с площ 40-45 кв. м) в курорта се предлагат средно за 18 720 евро, или 447 евро/кв. м. При двустайните (60-65 кв. м) ситуацията е следната - предложенията са средно по 27 980 евро, или 430 евро/кв. м. Офертните нива обикновено са по-високи от цените, на които се сключват сделките.

Наблюденията на BULGARIAN PROPERTIES са, че в останалите ски курорти - Боровец и Пампорово, сделките са доминирани от български купувачи. Те заемат близо 90% от пазара. Средните цени за 2014 г. в Боровец са 630 евро/кв. м, или 35 570 евро за ваканционно жилище. В Пампорово нивата са по-близки до тези в Банско - съответно 370 евро/кв. м и 26 200 евро средно за имот.

Разгледайте нашите имоти в Банско

  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване