Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Столичани купуват жилища с 3 спални

2016-04-19   |  Труд, 19.04.16

Купувачите на жилища в София търсят все по-големи апартаменти, показва анализ на Bulgarian Properties за пазара в столицата през първите три месеца на годината. Средната площ на купените имоти е 90 квадратни метра, показват данните на база реално сключени сделки, което е нарастване спрямо предходното тримесечие поради по-големия дял купени жилища с 2 и 3 спални.

„Двустайните и тристайните апартаменти имат равен дял в реализираните продажби през изминалите месеци, има нарастване на дела на купените жилища с 3 спални - 10% от купените жилища“, коментира изпълнителният директор на компанията Полина Стойкова. Повечето от тях са в новостроящи се сгради, които са все още в ранен етап на реализация и дават възможност за обединяване на апартаменти с цел постигане на по-просторни жилища с повече помещения според нуждите на купувачите. Най-често се купуват апартаменти на 2-ри до 5-и етаж, но не липсва интерес и към 6-и до 8-и, когато сградата предлага красиви гледки. По данни на брокерите през първото тримесечие на 2016 г. средната цена на продадените апартаменти в София е 835 евро/кв.м.

Жилищата в София се продаваха средно за 815 евро/кв.м. през 4-тото тримесечие на 2015 г. и за 770 евро/кв.м. година по-рано. Съответно нарастването на цените на имотите в София за първото тримесечие на 2016 г. е 2,5% спрямо предходното тримесечие и 8,4% на годишна база.

Кварталите Студентски град и Витоша са сред харесваните от купувачите. Наличието на ново строителство и добри цени на имотите (средно около 730 евро/кв.м.) ги нарежда на челни позиции по купени жилища през 2016 г.

„Лозенец“ и центърът продължават да държат лидерството по цени на жилищата - средната покупна цена през изминалите месеци там е между 1200 и 1500 евро/кв.м.

Различните части на „Младост“ също са сред най-търсените от купувачите, като за района е характерно, че е налично голямо търсене и за панелни жилища.

Вижте всички наши оферти за 3-стайни апартаменти в София

Вижте всички наши оферти за 4-стайни апартаменти в София

Вижте повече за комплекс Vitosha View

Вижте нашето ново предложение за апартаменти на входа на Южния парк!

Вижте всички обекти ново строителство в София

За строители и инвеститори - вижте как можете да си сътрудничите с нас


  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване