СТАТИИ

Търсят се стопани за поне 50 туристически обекта в страната

Христо Николов, в-к Преса, бр.208, 02.08.13, с.13

Хотели под наем - този сравнително нов вид бизнес набира популярност у нас. Към схемата прибягват собственици без нужните умения да управляват своите обекти, както и банки, придобили куп имоти от закъсали длъжници по време на кризата.

Наематели обикновено са нахъсани мениджъри с опит в бранша, за които не е трудно да привлекат клиенти и да осигурят запълняемост. За близо 50 туристически обекта в страната главно в курортите и районите за селски туризъм се търсят умели стопани, показа справка на „Преса". В това число попада и един от големите хотели в Банско - „Перун" със 143 стаи. Собственикът „Интерлийз" дори провежда търг за даване под наем. Лизинговата компания придоби хотела през 2011 г. от „Банско турист", част от холдинга „Балканстрой", за 5,65 млн. евро. Към края на 2010 г. „Банско турист" имаше 16,6 млн. лв. задължения и беше на загуба, постигайки скромните 1,17 млн. лв. годишни приходи.

Друг хотел - пететажен, реновиран, на 2 километра от Арбанаси, се предлага срещу 4400 евро месечно. Капацитетът му е 72 стаи и 6 апартамента. Сметките показват, че при 50 лв. средна цена на стая в района, ще са нужни 172 нощувки, за да се избие наемът. На пръв поглед това изглежда постижимо, но има и други разходи - за поддръжка, персонал, консумативи. Всеки, който се осмели да вземе хотел под наем, трябва да си направи детайлна сметка за разходите, конкуренцията в района, потенциалните клиенти и средните цени на нощувка, които може да постигне, коментират експерти.

„Предлагането под наем е основно в два сегмента – семейни хотели, чиито собственици не могат да ги разработят, както и ваканционни комплекси и апартаментни хотели по морето и в ски курортите", каза Полина Стойкова, оперативен мениджър в „Бългериан пропертис". По думите й наематели не се намират лесно, защото конкуренцията в туризма е огромна.

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Здравейте. Останах изключително доволен и приятно изненадан от коректността и бързодействието на ...
Избрах компанията BULGARIAN PROPERTIES, след като се запознах с рейтинга на фирмите, работещи на ...
За мен Bulgarian Properties са най-големите професионалисти! Сергей от офиса в София и Стефан от ...
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Последни Новини
Обзор на имотния пазар през 2018 г. и прогноза за 2019 г.

28/Декември/2018
Полина Стойкова MRICS, Изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES

В края на годината традиционно правим равносметка и обобщение за състоянието на имотния пазар.

За нас 2018 г. беше изключително успешна, може би една от най-успешните години в историята на компанията. Това е резултат, постигнат както на базата на опита и лидерските ни позиции, които неведнъж сме доказвали през годините, но и благодарение на благоприятните пазарни условия.
прочети повече

Последни регионални новини
Програма за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата

04/Януари/2019
Peika.bg

ДАТА: Oт 11 Януари 2019 до 13 Януари 2019 МЯСТО: Стария град, Пловдив, България

Старият град с артистични изненади за дългия уикенд (11-13 .01.) за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата

Пловдив е в трескава подготовка за предстоящото голямо откриване на Европейска столица на културата, наситено с артистични изненади за дългия уикенд под мотото „Ние ... прочети повече

Знаете ли, че?
С колко поскъпнаха имотите в София и какво да очакваме през 2019?

29/Ноември/2018
https://profit.bg

"За изминаващата 2018 г. можем да кажем, че беше успешна, интересна и динамична за имотния пазар в София, но с много по-плавни ръстове на всички показатели, както и с множество микроцикли, които променяха имотния пазар през различните месеци.

Като цяло, можем да я определим като стабил... прочети повече