СТАТИИ

Търсят се стопани за поне 50 туристически обекта в страната

Христо Николов, в-к Преса, бр.208, 02.08.13, с.13

Хотели под наем - този сравнително нов вид бизнес набира популярност у нас. Към схемата прибягват собственици без нужните умения да управляват своите обекти, както и банки, придобили куп имоти от закъсали длъжници по време на кризата.

Наематели обикновено са нахъсани мениджъри с опит в бранша, за които не е трудно да привлекат клиенти и да осигурят запълняемост. За близо 50 туристически обекта в страната главно в курортите и районите за селски туризъм се търсят умели стопани, показа справка на „Преса". В това число попада и един от големите хотели в Банско - „Перун" със 143 стаи. Собственикът „Интерлийз" дори провежда търг за даване под наем. Лизинговата компания придоби хотела през 2011 г. от „Банско турист", част от холдинга „Балканстрой", за 5,65 млн. евро. Към края на 2010 г. „Банско турист" имаше 16,6 млн. лв. задължения и беше на загуба, постигайки скромните 1,17 млн. лв. годишни приходи.

Друг хотел - пететажен, реновиран, на 2 километра от Арбанаси, се предлага срещу 4400 евро месечно. Капацитетът му е 72 стаи и 6 апартамента. Сметките показват, че при 50 лв. средна цена на стая в района, ще са нужни 172 нощувки, за да се избие наемът. На пръв поглед това изглежда постижимо, но има и други разходи - за поддръжка, персонал, консумативи. Всеки, който се осмели да вземе хотел под наем, трябва да си направи детайлна сметка за разходите, конкуренцията в района, потенциалните клиенти и средните цени на нощувка, които може да постигне, коментират експерти.

„Предлагането под наем е основно в два сегмента – семейни хотели, чиито собственици не могат да ги разработят, както и ваканционни комплекси и апартаментни хотели по морето и в ски курортите", каза Полина Стойкова, оперативен мениджър в „Бългериан пропертис". По думите й наематели не се намират лесно, защото конкуренцията в туризма е огромна.

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Високо ценя целия процес на сътрудничество, помощ и подкрепа, оказана ми от офисите на Bulgarian ...
За мен Bulgarian Properties са най-големите професионалисти! Сергей от офиса в София и Стефан от ...
От няколко месеца съм клиент на Bulgarian Properties. Свързах се с брокер г-н Стилиян Георгиев, ...
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Последни Новини
Заповядайте в новия ни офис в гр. Бургас!

12/Юни/2019
BULGARIAN PROPERTIES

Следвайки стратегия за присъствие със собствени офиси във всички големи градове и курорти в страната, с най-голямо удоволствие бихме искали да ви съобщим, че открихме нов офис в гр. Бургас.

Той се намира в модерна офис сграда в кв. Лазур с адрес:

ул. Адам Мицкевич 5, вх. Б, ет. 2, офис 2 - точно над клона на БАКБ
Вижте офиса на картата
Тел: 056 828 449... прочети повече

Последни регионални новини
Стара Загора получи приза "Сигурен град"

11/Април/2019
http://bnr.bg

Стара Загора получи приз "Сигурен град" от дванадесетото издание на конкурса "Кой е най-добрият град за живеене в България", информират от пресцентъра на общината.

Градът получава отличието, защото е с най- малък брой пътнотранспортни произшествия през изминалата година, както и е сред първите по наложени санкции на пешеходци, пресичащи неправилно.

Отличието е било вр... прочети повече

Знаете ли, че?
Очаква се икономиката тази година да е малко по-добра от миналата

08/Май/2019
www.mediapool.bg, 07.05.2019

Европейската комисия очаква икономическият растеж у нас леко да се възстанови тази година и да достигне 3.3% на фона на отчетените 3.1% през 2018 г. Това става ясно от пролетната икономическа прогноза на комисията. За сравнение, прогнозата на българското правителство за 2019 г., която първоначално бе... прочети повече