СТАТИИ

Търсят се стопани за поне 50 туристически обекта в страната

Христо Николов, в-к Преса, бр.208, 02.08.13, с.13

Хотели под наем - този сравнително нов вид бизнес набира популярност у нас. Към схемата прибягват собственици без нужните умения да управляват своите обекти, както и банки, придобили куп имоти от закъсали длъжници по време на кризата.

Наематели обикновено са нахъсани мениджъри с опит в бранша, за които не е трудно да привлекат клиенти и да осигурят запълняемост. За близо 50 туристически обекта в страната главно в курортите и районите за селски туризъм се търсят умели стопани, показа справка на „Преса". В това число попада и един от големите хотели в Банско - „Перун" със 143 стаи. Собственикът „Интерлийз" дори провежда търг за даване под наем. Лизинговата компания придоби хотела през 2011 г. от „Банско турист", част от холдинга „Балканстрой", за 5,65 млн. евро. Към края на 2010 г. „Банско турист" имаше 16,6 млн. лв. задължения и беше на загуба, постигайки скромните 1,17 млн. лв. годишни приходи.

Друг хотел - пететажен, реновиран, на 2 километра от Арбанаси, се предлага срещу 4400 евро месечно. Капацитетът му е 72 стаи и 6 апартамента. Сметките показват, че при 50 лв. средна цена на стая в района, ще са нужни 172 нощувки, за да се избие наемът. На пръв поглед това изглежда постижимо, но има и други разходи - за поддръжка, персонал, консумативи. Всеки, който се осмели да вземе хотел под наем, трябва да си направи детайлна сметка за разходите, конкуренцията в района, потенциалните клиенти и средните цени на нощувка, които може да постигне, коментират експерти.

„Предлагането под наем е основно в два сегмента – семейни хотели, чиито собственици не могат да ги разработят, както и ваканционни комплекси и апартаментни хотели по морето и в ски курортите", каза Полина Стойкова, оперативен мениджър в „Бългериан пропертис". По думите й наематели не се намират лесно, защото конкуренцията в туризма е огромна.

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Цялото ни семейството с радост изразява благодарност към BULGARIAN PROPERTIES като цяло и отделно ...
Аз съм много щастлив да работя с вашата компанията. Сътрудниците на BULGARIAN PROPERTIES са ...
Много съм доволен от нивото на обслужване и от огледите. Сътрудниците на компанията вършат работата ...
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Последни Новини
Полина Стойкова пред Profit.bg: Силен старт на 2019 (видео)

22/Март/2019
profit.bg

BULGARIAN PROPERTIES спечели наградата Имотна агенция на годината, връчвана от Imoti.net. Само няколко часа след признанието разговаряме с Полина Стойкова, изпълнителен директор на компанията.

„Това е едно заслужено признание, тъй като смятам, че се потрудихме доста в последните 15 г., за да стигнем до това отличие. Радвам се, че бяхме удостоени с тази награда, а тя поставя и доста... прочети повече

Последни регионални новини
На 3 март варненци могат да се включат в българската история по нетрадиционен начин

22/Февруари/2019
https://www.moreto.net

Фото ателие "Сподели историята" ще се състои във Военноморския музей навръх 3 март - Деня на Освобождението.

От 11 часа, в специална дигитална среда посетителите на музея ще могат да застанат редом и да се снимат до исторически личности като цар Борис III, Никола Вапцаров, морския капитан Васил Филев, офицери от щаба на флота. Или пък да се пренесат назад във времето на палубата на ... прочети повече

Знаете ли, че?
Бижу за $4 млн. в Бояна! "Ню Йорк таймс" на лов за къщи из България

01/Март/2019
trafficnews.bg

В обширен обзор по темата, озаглавен: "На лов за къщи в България", авторите отбелязват, че новото строителство у нас се развива благодарение на ниските лихви, а купувачите от чужбина заявяват интерес към покупки с инвестиционна цел.

Като взима за отправна точка на публикацията си луксо... прочети повече