Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените на имотите пълзят нагоре

2013-07-25   |  Стандарт, бр.7356, 23.07.13

Цените на имотите се съживиха и тръгнаха леко нагоре през второто тримесечие на годината. Ръстът се дължи най-вече на засиления интерес към по-луксозни жилища. Това показват данните от доклада на BULGARIAN PROPERTIES.

Така средната продажна цена на имотите в столицата се е вдигнала с 4,5% на годишна база. Сделки под 600 евро на квадрат са рядкост, отчитат от компанията.

Освен в София търсене на апартаменти има и в Пловдив, като основните купувачи са български граждани. Варна и Бургас също остават традиционни лидери по продажби на имоти. Край морето обаче освен българските граждани жилища търсят и чужденци, най-вече руснаци. Морските имоти продължават да доминират и да заемат най-голям дял в продажбите на ваканционни имоти.

Продажбите в ски курортите и по-специално в Банско остават в значително по-малки обеми от тези по морето. Там обаче все пак има стабилизация и нарастване на търсенето, което през тази година се запазва и през летния сезон, съобщават от компанията. Най-много сделки се сключват на цени между 30 000 и 50 000 евро.

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване