Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените на жилищата в София за първи път от началото на кризата с годишен ръст от 2.87%

2012-09-18   |  Строителство имоти, бр.32, 17.09.12

Офертните стойности на апартаментите в София са отбелязали положителна промяна през август след лекия спад през юли. Всъщност през изминалия месец цените на жилищата в столицата за първи път от началото на кризата са регистрирали годишен ръст от 2.87%. За периода тези имоти са се предлагали средно за 927 евро за кв. м, или стойността им е била с 3.46% по-висока. През осмия месец на годината в София е достигната най-високата средна цена през 2012 г. Това е основният извод от последното изследване за индексите на офертните стойности на апартаментите на „Бългериан пропертис“.

Данните на компанията показват още, че разликата в сравнение с пиковата стойност на имотите в столицата е отрицателна (-38.03%). Отчетеният индекс на „Бългериан пропертис“ за офертните цени в София за август е 61.97 процентни пункта.

За разлика от столицата цените във Варна са останали непроменени през последния месец. Разликата спрямо юли възлиза на +0.28%. Средната офертна цена на апартаментите във втория по големина град в страната е била 840 евро за кв. м. Индексът на „Бългериан пропертис“ за цените на предлаганите имоти в морската столица за осмия месец от годината е 56.44 пункта. Промяната през последните 12 месеца възлиза на -11.03%, а в съпоставка с пиковата стойност на -43.56%.

В края на летния сезон оживлението по морето вече липсва. През август апартаментите в Слънчев бряг са се върнали към негативните ценови тенденции, но специалистите посочват, че те все още са по-високи в сравнение с 2011 г. През изминалия месец средната месечна офертна стойност на жилищата в най-големия ни морски курорт е била 752 евро за кв. м, или с 3.59% по-ниска спрямо юли. Индексът за този морски курорт е 62.07 пункта. Изменението за последните 12 месеца е +10.23%, а разликата в сравнение с пиковата стойност е -37.93%.

Негативната тенденция на ценови спад в Банско продължава. Апартаментите в най-големия ни ски курорт отново са били на най-ниски стойности от всички ваканционни имоти в България. Средната месечна офертна цена на жилищата в Банско е възлизала на 550 евро за кв. м. Съответно промяната през август е -3.55%, за последните 12 месеца е -16.40%, а в сравнение с пиковата стойност е -57.10%. Измереният индекс на „Бългериан пропертис“ за офертните цени в планинския курорт за последния месец е 42.90 пункта.

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване