Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Туристите бягат към апартхотелите

2009-04-30   |  Женя Атанасова, Черноморски фар, Бургас, бр. 79, 28.04.09

Въпреки отчайващите прогнози от туроператорите, от "Пропърти Мениджмънт БГ" ООД отчитат значителен интерес от чужди туристи към апартхотелите по морето. Компанията има договори с над 300 родни и европейски туроператори. Около 30-40 евро струва нощувката в студио в луксозно ваканционно селище в черноморските ни курорти през сезона. Засега реални записвания има от ирландски туристи.

"Стресът, насаждан сред обикновените хора от кризата в ЕС, кара много потенциални наши клиенти да изберат именно България като евтина дестинация", коментираха още от фирмата.

"Пропърти Мениджмънт БГ" получи поръчка от местната строителна компания "Мидия" за управлението на новия й ваканционен комплекс в Ахелой. "Мидия Ризорт" ще отвори врати през август. Апартаментите в селището са продадени основно на руснаци, чехи, поляци, латвийци през последните две години на цени от 1000 -1300 евро на квадратен метър. Оператор на сделките е "Бългериан Пропертис". Нощувката там ще бъде около 50 евро заради топ локацията на имотите.
"Очакваме туристи и от Русия, Чехия и Румъния", коментираха от фирмата.

Според тях годишната доходност от отдаването на апартаментите варира от 3 до 5 % в момент на криза. Всяко обещание над 5% е нереално. Кризата удари сериозно пазара на имоти в страната.

"В момента не могат да се правят каквито и да е изводи за насоката на развитие на пазара. Имаме единични клиенти както от Русия, така и от Полша, Дания и други европейски страни, коментира Михаил Чобанов, съосновател на "Бългериан Пропертис".

Според него строителните предприемачи имат големи надежди пред настоящия летен сезон. В същото време потенциалните купувачи на пазара очакват цени с 20-40% по-ниски от миналогодишните. Той препоръчва на предприемачите да предложат конкурентни цени и атрактивни условия на плащания, за да се привлекат повече клиенти и пари в страната. Според Чобанов няма атрактивни предложения за работещи хотели по морето, както и паника сред собствениците им. Повечето оферти са за малки семейни бази.

Разгледайте нашите оферти в/близо до курорт

  прочети повече статии

Сподели
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване