Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

В кои градове имотите ще поскъпнат?

2010-05-05   |  profit.bg, със съкращения

Ще поскъпнат ли имотите у нас до края на 2010 г. и ако отговорът е положителен, накъде да се насочим? Къде да закупим имот, така че още до края на годината инвестицията ни да е печеливша?

Екипът ни се допита до имотните експерти с въпроса „Къде имотите ще поскъпнат до края на 2010 г."?

Според Бългериан Пропертис „до края на 2010 г. цените на имотите няма да отчетат повишение.

„Все още протича процес на спад в цените, който за отделни региони и типове имоти вече е почти към приключване. Когато пазарът на имоти достигне дъното по отношение на цени, очакваме първо да започнат да се увеличават търсенето и реализираните обеми от сделки, а не цените на имотите.

Едва след това можем да говорим за плавен ръст на цените на имотите, съизмерим с ръста на БВП при благоприятно развитие на икономиката на страната. Имотният пазар пряко следва развитието на икономиката - засега очакваният ръст на БВП за 2010 е минимален - около 0.3%, което също потвърждава, че ръст в цените на имотите не можем да очакваме да се случи през тази година, коментира Полина Стойкова, оперативен директор в компанията.

Според данните от нашите анализи, както и последните данни на НСИ, има отбелязан ръст в цените на продадените имоти в някои градове, но не бих казала, че това е трайно нарастване, а по-скоро има месеци, в които се търсят и се реализират сделки с по-качествени имоти, които се продават и на по-високи цени и когато те преобладават, това повишава средните цени.

Следва да отбележим, че през тази година не очакваме спад в цените на елитните имоти - те поевтиняха миналата година заедно с масовия спад на цените на всички видове имоти. Този процес обаче вече приключи и през 2010 г. ще наблюдаваме истинско сегментиране на пазара и корекция на цените само на некачествените имоти, с недобро местоположение и в нужда от цялостен ремонт, както и в малките населени места и селски райони.

Средните стойности ще продължат да служат за ориентир за общите тенденции на пазара, но вече все по-детайлно трябва да се разглеждат тенденциите в различните пазарни сегменти, допълни Стойкова.

ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

СТРЕСИРАНИ ИМОТИ


  прочети повече статии

Сподели
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване