Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

В Пловдив цените на домовете нараснаха с 8%

2019-08-13   |  Труд, 13.08.2019, с. 18

Ръстът на цените в Пловдив през първото тримесечие е малко под 8% спрямо същия период на миналата година. А цените на жилищата в Бургас за първи път изпреварват тези във Варна, след като през миналата година се изравниха, сочат данни на BULGARIAN PROPERTIES. Преди Варна беше близо до София като цени, но в последните години поизостана, сочат данни на компанията.

Цените на жилищата в София през тази годината се движат около 1080 евро за кв. метър като остават без съществена промяна спрямо 2018 г., сочат данни на компанията. През миналата година ръстът на цените в столицата беше с около 4% спрямо 2017 година.

Чуждестранен интерес към българския имотен пазар има, но той все още не се е възстановил до нивата отпреди финансовата криза от 2008 г. Много чужденци посещават българските сайтове за недвижими имоти, но не всички от тях стигат до реални сделки.

Пазарът в големите градове засега си остава доминиран от българските купувачи. Една от причините за това е, че чужденците не са достатъчно информирани какво предлага България.

"Вече има чуждестранни инвеститори, които се изтеглят от страната и може би има нужда от надграждане на икономическия модел на развитие. Изглежда аутсорсингът и привличането на такъв тип инвестиции не са толкова позитивни за нас в дългосрочен план, тъй като не са чак толкова устойчиви", коментира Полина Стойкова от компанията за имоти.

Положителна изненада в началото на 2019 г. е големият обем сделки, които са сключени от някои агенции за недвижими имоти. Сред перспективните места за инвестиции за настоящата и следващата година се открои Пловдив като град, който е активен и в сегмента на наемите.

Пловдив е Европейска столица на културата 2019. А освен това като университетски център привлича голям брой млади хора, което не е за подценяване.

Вижте офертите ни ново строителство в Пловдив

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване