Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

В София предпочитат нови жилища близо до парк и метро

2017-10-17   |  Монитор, 16.10.17, с. 16+17

На пазара на новопостроени жилища в София най-предпочитани вече са не двустайните, а тристайните, научи „Монитор". „Даже расте и интересът към многостайните с 3 и повече спални. Това дава възможност на хората да имат и собствен кабинет и децата им да си имат отделни стаи. Малките жилища се търсят повече в Студентски град и „Дървеница" заради близостта до вузовете в тези райони и възможността там по-лесно да бъдат давани под наем", каза за „Монитор", Младен Митов, мениджър в агенция „Явлена". По думите му търсенето на нови жилища в столицата продължава да нараства. „Въпросът е, че строителството на нови имоти в момента е малко като обем и трябва да продължава, защото пропуснатите години по време на кризата и малко след нея оказват своето влияние", обяснява брокерът. Според Митов в София преобладава търсенето на нови апартаменти за лично ползване и около 70% от сделките в сегмента се сключват с такава цел.

Полина Стойкова от Bulgarian properties смята, че търсенето на нови жилища в София преобладава. По думите й сделките с новопостроени апартаменти продължават да са 55-60% от всички продажби на жилища в столицата.

Предпочитанията са към южните райони, но също така в голяма степен изборът се определя от наличие на метро, друг вид удобен градски транспорт и развита пътна инфраструктура.Близостта до парк също е много съществена за купувачите, особено когато става въпрос за покупка за собствено ползване. От началото на годината най-предпочитани за купувачите са кварталите „Кръстова вада" и „Витоша" заради близостта до планината, Студентски град и „Младост" заради сравнително изгодните цени.

Центърът и „Лозенец" винаги остават популярни сред купувачите, защото е голямото търсенето на жилища под наем, а от друга страна имотите там имат потенциал за ръст и са добра инвестиция, добавя тя.Стойкова уточнява, че има търсене на нови двустайни с акт 16 на цена до 50 000 евро, но на пазара такива жилища липсват. Тя съветва хората да внимават да не пропуснат точния имот в желанието си да видят всичко, което се предлага в момента на пазара или да се опитват да намерят най-ниската оферта.

Само 1 от 20 имота се предлага „до ключ”

Само 1 от 20 новопостроени имота в София се предлага „до ключ", казват столични брокери. Според тях като цяло подобни оферти не се оценяват много от купува-чите, тъй като понякога излишно се оскъпява имотът. Не бива да се забравя, че повечето предприемачи предлагат завършване на жилищата срещу допълнително заплащане, така че който няма възможност да отдели време да търси майстори за довършителните работи, има опция да го договори със строителя на сградата.

„Всеки нормален инвеститор предлага на клиентите си довършителни работи", пояснява Младен Митов от „Явлена". Тези неща се предвиждат най-вече в затворените комплекси. По думите му, свършиха времената, когато се купуваше недовършено за по-евтино и се отлагаше оправянето на апартамента за в бъдеще време.

Вижте нашите топ оферти ново строителство в София


  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване