МЕДИИТЕ ЗА НАС

В София предпочитат нови жилища близо до парк и метро

Монитор, 16.10.17, с. 16+17

На пазара на новопостроени жилища в София най-предпочитани вече са не двустайните, а тристайните, научи „Монитор". „Даже расте и интересът към многостайните с 3 и повече спални. Това дава възможност на хората да имат и собствен кабинет и децата им да си имат отделни стаи. Малките жилища се търсят повече в Студентски град и „Дървеница" заради близостта до вузовете в тези райони и възможността там по-лесно да бъдат давани под наем", каза за „Монитор", Младен Митов, мениджър в агенция „Явлена". По думите му търсенето на нови жилища в столицата продължава да нараства. „Въпросът е, че строителството на нови имоти в момента е малко като обем и трябва да продължава, защото пропуснатите години по време на кризата и малко след нея оказват своето влияние", обяснява брокерът. Според Митов в София преобладава търсенето на нови апартаменти за лично ползване и около 70% от сделките в сегмента се сключват с такава цел.

Полина Стойкова от Bulgarian properties смята, че търсенето на нови жилища в София преобладава. По думите й сделките с новопостроени апартаменти продължават да са 55-60% от всички продажби на жилища в столицата.

Предпочитанията са към южните райони, но също така в голяма степен изборът се определя от наличие на метро, друг вид удобен градски транспорт и развита пътна инфраструктура.Близостта до парк също е много съществена за купувачите, особено когато става въпрос за покупка за собствено ползване. От началото на годината най-предпочитани за купувачите са кварталите „Кръстова вада" и „Витоша" заради близостта до планината, Студентски град и „Младост" заради сравнително изгодните цени.

Центърът и „Лозенец" винаги остават популярни сред купувачите, защото е голямото търсенето на жилища под наем, а от друга страна имотите там имат потенциал за ръст и са добра инвестиция, добавя тя.Стойкова уточнява, че има търсене на нови двустайни с акт 16 на цена до 50 000 евро, но на пазара такива жилища липсват. Тя съветва хората да внимават да не пропуснат точния имот в желанието си да видят всичко, което се предлага в момента на пазара или да се опитват да намерят най-ниската оферта.

Само 1 от 20 имота се предлага „до ключ”

Само 1 от 20 новопостроени имота в София се предлага „до ключ", казват столични брокери. Според тях като цяло подобни оферти не се оценяват много от купува-чите, тъй като понякога излишно се оскъпява имотът. Не бива да се забравя, че повечето предприемачи предлагат завършване на жилищата срещу допълнително заплащане, така че който няма възможност да отдели време да търси майстори за довършителните работи, има опция да го договори със строителя на сградата.

„Всеки нормален инвеститор предлага на клиентите си довършителни работи", пояснява Младен Митов от „Явлена". Тези неща се предвиждат най-вече в затворените комплекси. По думите му, свършиха времената, когато се купуваше недовършено за по-евтино и се отлагаше оправянето на апартамента за в бъдеще време.

Вижте нашите топ оферти ново строителство в София


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Здравейте, искам да поздравя Мартин Каишев за отличната работа, да му пожелая здраве, щастие и ...
Реших да споделя с останалите клиенти, а и бъдещи такива на агенцията “Бългериън пропертис“, ...
Искаме да изразим огромна благодарност на Бисер Любенов за помощта и добра организация на ...
каза Алла от
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Последни Новини
Брокерите на месец юни на BULGARIAN PROPERTIES

05/Юни/2019
BULGARIAN PROPERTIES

На старта на Лято 2019 нека да видим кои са Брокерите на месец юни!

Повечето от тях са ви добре познати, тъй като са редовни победители в месечната ни класация. Това доказва техните изключителни умения и компетенции, както и способността им да продават успешно имотите на собствениците, които им се доверяват.

Ще запомним изминалия месец май с безброй радостни моменти в... прочети повече

Последни регионални новини
91% от столичаните са доволни от това, че живеят в София

30/Май/2019
www.investor.bg, 28.05.2019

Обобщените резултати от проучване на „Визия за София“ показват, че 91% от софиянците изразяват висока удовлетвореност от това, че живеят в столицата, и въпреки проблемите и критичните точки 57% смятат, че като цяло градът се развива към по-добро място за живеене.

Гражданите са удовлетворени в най-голяма степен от търговската мрежа, възможностите за култура, образователните възможно... прочети повече

Знаете ли, че?
Възвръща ли се интересът на британците към имотите в България?

08/Май/2019
www.investor.bg

България може да е най-бедната страна членка на ЕС, но предлага многобройни възможности за закупуване на имот. До 10 хил. британски граждани наричат балканската страна свой дом. Много от тях са се сдобили с имот по време на бума в началото на 90-те години на миналия век, когато имоти можеха да бъдат... прочети повече