СТАТИИ

В София търсят купувачи за 3000 ЕПК апартамента

Монитор, 25.10.13, с.11

Сайтовете за недвижими имоти са залети от обяви за продажба на стари ЕПК жилища, като само в София офертите за всички видове от соцапартаментите са около 3000, научи „Монитор”.

Според столични брокери в годините на прехода ЕПК винаги са били компромисен вариант между по-скъпите и качествени тухлени апартаменти и старите панелки. „ЕПК жилищата са много добра алтернатива за хора, които не искат панелно жилище, а същевременно новото строителство не пасва на нуждите им от функционално разпределение на жилището или излиза извън бюджета им поради това, че при новото строителство се заплащат и общите части”, смята Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian Properties.

850 или около една трета от обявените за продажба имоти в големите високи блокове се намират над 10-ия етаж на сградата. Това според брокери ги прави трудно продаваеми.

В столицата най-много – 520, от офертите за апартаменти на висок етаж са за тристайните. Интересното е, че десетина от тези предложения са на цена от поне 100 000 евро, като максималната от 149 000 евро е за имот от 120 квадрата, на 12-ия етаж на бул. „Ал. Стамболийски”.

Най-евтиният тристаен нависоко с цена от 28 950 евро се продава в „Люлин-4”. Имотът се намира на 16-ия етаж. Двустайните ЕПК-та над 10-ия етаж в София, за които се търсят купувачи, са около 300, сочи още статистиката. Най-ниската оферта от 23 999 евро е за жилище от 50 квадрата на 14-ия етаж в кв. „Банишора”. Почти 4 пъти повече пари - 95 000 евро, се искат за най-скъпия имот от сегмента, който е с площ от 89 квадрата и се намира на 16-ия етаж в престижния квартал „Изгрев”.

Предлагането на гарсониери нависоко е по-слабо, като в столицата обявите са само стотина. Най-скъпият едностаен в София се продава в „Зона Б-5”, като за жилището от 50 кв. м се искат 50 000 евро. Апартаментът е на 15-ия предпоследен етаж.
Над 800 са общо обявите в София за ЕПК-жилища, разположени до петия етаж, сочи статистиката. Най-скъпата гарсониера от 41 830 евро се продава в кв. „Дианабад”. Най-високата оферта за двустаен ЕПК имот от 80 000 евро е за жилище в „Зона Б-5”.

СРЕДНИ ОФЕРТНИ ЦЕНИ В (ЕВРО/КВ. М) НА ЕПК ЖИЛИЩА В СОФИЯ:
„Банишора” 489 620
„Люлин” 430 540
„Младост” 622 660
„Сухата река” 535 620
„Хаджи Димитър” 452 515

ИЗТОЧНИК IMOT.BG

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Ние сме горди собственици на красиво жилище, с уникална гледка. Искаме да кажем голямо "БЛАГОДАРЯ" ...
Продадох къщата си в района на Пловдив с помощта на Сергей Пеловски. По време на целия процес Сергей ...
Анди Пийч намери за нас прекрасен апартамент. Процедурата беше лесна, а обслужването отлично. ...
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Последни Новини
BULGARIAN PROPERTIES с награди за Агенция и Брокер на годината!

21/Март/2019

Изключително сме горди да споделим с вас, че получихме двете най-престижни отличия в Годишните награди на Imoti.net:

🏆 Агенция на годината
и
🏆 Брокер на годината, с която беше удостоен нашия топ брокер Магдалена Тошева

Тези награди са за постигнатите резултати през 2018 г. - годината, в която BULGARIAN PROPERTIES навърши 15 години. прочети повече

Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Знаете ли, че?
Бижу за $4 млн. в Бояна! "Ню Йорк таймс" на лов за къщи из България

01/Март/2019
trafficnews.bg

В обширен обзор по темата, озаглавен: "На лов за къщи в България", авторите отбелязват, че новото строителство у нас се развива благодарение на ниските лихви, а купувачите от чужбина заявяват интерес към покупки с инвестиционна цел.

Като взима за отправна точка на публикацията си луксо... прочети повече