СТАТИИ

В София търсят купувачи за 3000 ЕПК апартамента

Монитор, 25.10.13, с.11

Сайтовете за недвижими имоти са залети от обяви за продажба на стари ЕПК жилища, като само в София офертите за всички видове от соцапартаментите са около 3000, научи „Монитор”.

Според столични брокери в годините на прехода ЕПК винаги са били компромисен вариант между по-скъпите и качествени тухлени апартаменти и старите панелки. „ЕПК жилищата са много добра алтернатива за хора, които не искат панелно жилище, а същевременно новото строителство не пасва на нуждите им от функционално разпределение на жилището или излиза извън бюджета им поради това, че при новото строителство се заплащат и общите части”, смята Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian Properties.

850 или около една трета от обявените за продажба имоти в големите високи блокове се намират над 10-ия етаж на сградата. Това според брокери ги прави трудно продаваеми.

В столицата най-много – 520, от офертите за апартаменти на висок етаж са за тристайните. Интересното е, че десетина от тези предложения са на цена от поне 100 000 евро, като максималната от 149 000 евро е за имот от 120 квадрата, на 12-ия етаж на бул. „Ал. Стамболийски”.

Най-евтиният тристаен нависоко с цена от 28 950 евро се продава в „Люлин-4”. Имотът се намира на 16-ия етаж. Двустайните ЕПК-та над 10-ия етаж в София, за които се търсят купувачи, са около 300, сочи още статистиката. Най-ниската оферта от 23 999 евро е за жилище от 50 квадрата на 14-ия етаж в кв. „Банишора”. Почти 4 пъти повече пари - 95 000 евро, се искат за най-скъпия имот от сегмента, който е с площ от 89 квадрата и се намира на 16-ия етаж в престижния квартал „Изгрев”.

Предлагането на гарсониери нависоко е по-слабо, като в столицата обявите са само стотина. Най-скъпият едностаен в София се продава в „Зона Б-5”, като за жилището от 50 кв. м се искат 50 000 евро. Апартаментът е на 15-ия предпоследен етаж.
Над 800 са общо обявите в София за ЕПК-жилища, разположени до петия етаж, сочи статистиката. Най-скъпата гарсониера от 41 830 евро се продава в кв. „Дианабад”. Най-високата оферта за двустаен ЕПК имот от 80 000 евро е за жилище в „Зона Б-5”.

СРЕДНИ ОФЕРТНИ ЦЕНИ В (ЕВРО/КВ. М) НА ЕПК ЖИЛИЩА В СОФИЯ:
„Банишора” 489 620
„Люлин” 430 540
„Младост” 622 660
„Сухата река” 535 620
„Хаджи Димитър” 452 515

ИЗТОЧНИК IMOT.BG

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Професионално и бързо обслужване получих от Анди Пийч, който работи в офиса на BULGARIAN PROPERTIES ...
Искам да благодаря на Bulgarian properties и целия екип и най вече на брокера Богдан Тончев за ...
Уважаеми господа, възложила съм за продажба наследствен имот, находящ се в землището на квартал ...
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Последни Новини
Обзор на имотния пазар през 2018 г. и прогноза за 2019 г.

28/Декември/2018
Полина Стойкова MRICS, Изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES

В края на годината традиционно правим равносметка и обобщение за състоянието на имотния пазар.

За нас 2018 г. беше изключително успешна, може би една от най-успешните години в историята на компанията. Това е резултат, постигнат както на базата на опита и лидерските ни позиции, които неведнъж сме доказвали през годините, но и благодарение на благоприятните пазарни условия.
прочети повече

Последни регионални новини
Фрагментите от Берлинската стена вече са в Пловдив

10/Януари/2019
Bnr.bg

На Римския стадион в Пловдив бе експонирана единствената пътуваща колекция от оригинални фрагменти от Берлинската стена. Пътуващата експозиция е създадена по повод 30-годишнината от падането на Берлинската стена, която се отбелязва през 2019 година, а откриването ѝ в Пловдив е на 12-и януари и е част от програмата за откриването на "Пловдив 2019".

Изложбата представя предшест... прочети повече

Знаете ли, че?
Оптимистични прогнози за ски сезона

22/Октомври/2018
Лилия Чалева, dir.bg

Оптимистични са прогнозите на туристическия бранш за предстоящия зимен сезон, досегашните записвания за Пампорово и Банско показват ръст от 15- 20 процента в сравнение с миналогодишните резервации за същия период. Това заяви Георги Пампоров, изпълнителен директор на Организацията за управление на тур... прочети повече