Контакти
0

Възможно завръщане на английските купувачи

2015-05-18   |  www.fakti.bg, 14.05.2015

Англичаните отново откриват България като имотна дестинация. Оказва се, че почти нищо не си спомнят от 2004-2005 г., когато хитът за тях беше да притежават полуразрушена селска къща с външна тоалетна в България.

Днес отново трябва да им се обяснява как се стига до нашата страна, какъв е климатът и друга полезна информация, обясняват специалисти. Този път обаче островитяните са се насочили към морските ни курорти. Дали това лято те ще бъдат изместени от руснаците и дали отново британците „ще спасят” морския ни имотен пазар подобно на добрите стари времена, когато пазарът вървеше само напред и нагоре, предстои да видим.

Повече за интереса на британците към българските имоти разказва Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция BULGARIAN PROPERTIES, която преди дни се върна от специализирано изложение в Лондон.

- Госпожо Стойкова, към кой тип имоти англичаните проявяват интерес у нас?

- Определено търсят слънце, море, топло и дълго лято, така че интересът им е насочен основно към българските морски курорти. Мислехме, че акцентът ще е предимно към ски, но не. И те като руснаците търсят море.

- Опция ли е за тях покупката на ваканционен имот от техни сънародници от предишната имотна вълна?

- Да. Масово на пазари, които преживяха имотния бум (Испания, България), сега рекламират или препродажби, или ново строителство. За англичаните е еднакво интересно както да купят говори имоти, защото са обзаведени и веднага могат да ги ползват, така и тези ново строителство, което се предлага от предприемача.

Дефакто ние тръгваме от кота 0 – къде е България, какво е времето. Не мога да кажа, че има точно фокусирана тенденция.

- Защо се получава така, че след 10 години отново се налага да обясняваме на англичаните къде е България?

- Вероятно, колкото и да са били многобройни преди времето на бума, на фона на целия пазар, който е във Великобритания, на фона на всички, които традиционно предпочитат да купуват в Испания, Франция и други утвърдени и развити пазари, не са били чак толкова много англичаните купили имоти в България.

- Това, което построихме за руснаците може ли да го реализираме при англичаните?

- Да, напълно. Може би 2008 г. имаше очакванията, че руснаците с големите бюджети, ще търсят огромните апартаменти и няма да харесат това, което англичаните купуваха. Но действителността се оказа различна – много голяма част от руснаците си купиха имоти от англичани.

- Предстоящото лято повече руснаци или англичани ще купуват?

- Още е рано да се каже. Ние работим на етап промотиране на страната сред британците – на колко часа път сме от Острова, колко седмични полета има, какво е времето и други.

Важно е да се каже, че проблемите, които ги има в България са едно към едно с тези в Испания. Разликата е само в мащаба на имотния пазар. А нашите цени са много по-добри, но хората не са информирани. Необходимо е страната да има по-голямо медийно присъствие, за да може да привлече интерес.

Вижте нашите оферти на ваканционни имоти

Разгледайте имоти на морето

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове на имоти в София и цялата страна!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните турове, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Borovets Gardens 2 - втора фаза на популярния комплекс
Почувствайте се у дома в Боровец! Изберете своя ваканционен дом във втората фаза на популярния комплекс BOROVETS GARDENS! Стартирало строителство, налични разнообразни апартаменти на атрактивни цени.
Вижте още

Изпратете запитване