МЕДИИТЕ ЗА НАС

Възможно завръщане на английските купувачи

www.fakti.bg, 14.05.2015

Англичаните отново откриват България като имотна дестинация. Оказва се, че почти нищо не си спомнят от 2004-2005 г., когато хитът за тях беше да притежават полуразрушена селска къща с външна тоалетна в България.

Днес отново трябва да им се обяснява как се стига до нашата страна, какъв е климатът и друга полезна информация, обясняват специалисти. Този път обаче островитяните са се насочили към морските ни курорти. Дали това лято те ще бъдат изместени от руснаците и дали отново британците „ще спасят” морския ни имотен пазар подобно на добрите стари времена, когато пазарът вървеше само напред и нагоре, предстои да видим.

Повече за интереса на британците към българските имоти разказва Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция BULGARIAN PROPERTIES, която преди дни се върна от специализирано изложение в Лондон.

- Госпожо Стойкова, към кой тип имоти англичаните проявяват интерес у нас?

- Определено търсят слънце, море, топло и дълго лято, така че интересът им е насочен основно към българските морски курорти. Мислехме, че акцентът ще е предимно към ски, но не. И те като руснаците търсят море.

- Опция ли е за тях покупката на ваканционен имот от техни сънародници от предишната имотна вълна?

- Да. Масово на пазари, които преживяха имотния бум (Испания, България), сега рекламират или препродажби, или ново строителство. За англичаните е еднакво интересно както да купят говори имоти, защото са обзаведени и веднага могат да ги ползват, така и тези ново строителство, което се предлага от предприемача.

Дефакто ние тръгваме от кота 0 – къде е България, какво е времето. Не мога да кажа, че има точно фокусирана тенденция.

- Защо се получава така, че след 10 години отново се налага да обясняваме на англичаните къде е България?

- Вероятно, колкото и да са били многобройни преди времето на бума, на фона на целия пазар, който е във Великобритания, на фона на всички, които традиционно предпочитат да купуват в Испания, Франция и други утвърдени и развити пазари, не са били чак толкова много англичаните купили имоти в България.

- Това, което построихме за руснаците може ли да го реализираме при англичаните?

- Да, напълно. Може би 2008 г. имаше очакванията, че руснаците с големите бюджети, ще търсят огромните апартаменти и няма да харесат това, което англичаните купуваха. Но действителността се оказа различна – много голяма част от руснаците си купиха имоти от англичани.

- Предстоящото лято повече руснаци или англичани ще купуват?

- Още е рано да се каже. Ние работим на етап промотиране на страната сред британците – на колко часа път сме от Острова, колко седмични полета има, какво е времето и други.

Важно е да се каже, че проблемите, които ги има в България са едно към едно с тези в Испания. Разликата е само в мащаба на имотния пазар. А нашите цени са много по-добри, но хората не са информирани. Необходимо е страната да има по-голямо медийно присъствие, за да може да привлече интерес.

Вижте нашите оферти на ваканционни имоти

Разгледайте имоти на морето

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Избрах компанията BULGARIAN PROPERTIES, след като се запознах с рейтинга на фирмите, работещи на ...
Благодарности за отзивчивостта и професионализма на Беляна Петкова - офис Пловдив. Пожелавам и ...
Много съм доволен от работата ми с тази фирма, получаваш всеки месец отчет за имота който си обявил ...
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Последни Новини
Пловдив продължава домакинството с изложби, музика и театър

17/Януари/2019
bnr.bg, със съкращения

Материал: Bnr.bg, „Неделя 150“

С изложби, музика и театър в Пловдив продължава програмата от откриващия уикенд, с който градът започва домакинството си като Европейска столица на културата.

По случай 90 години от рождението на Йордан Радичков Пловдив е домакин на единствената по рода си изложба, посветена на автора.

„Неосветените дворове“ представя няко... прочети повече

Последни регионални новини
Националното турне на „Палячи” пристига в Пловдив

22/Октомври/2018
http://bnr.bg

Световноизвестният тенор Калуди Калудов отбелязва в Пловдив 40 години на сцената с ролята на Канио в операта „Палячи“ от Леонкавало.

Новата продукция на Държавна опера-Стара Загора е съвместно с Академичен цирк „Балкански“ и ще бъде изпълнена тази вечер в шапитото на цирка, до Колодрума. Идеята за опера в цирка е на Калуди Калудов. В новата постановка пътуващата трупа е циркова и д... прочети повече

Знаете ли, че?
Все повече банки свалят лихвите по ипотечните заеми под 3%

28/Ноември/2018
Сега, бр.279, 28.11.18, с.6

Лихвите по жилищните кредити в България никога не са били толкова ниски, показва статистиката на БНБ. Към октомври средната лихва по заемите в левове е паднала до 3.26%. За сравнение през лятото тя бе 3.38%, а преди година - 3.87%. Ипотеките в евро също продължават да поевтиняват, макар да остават ма... прочети повече