СТАТИИ

Има търсене на ваканционни имоти, основно на апартаменти

Монитор, 14.08.17, с.16+17

Дефицитът на свободно време сви търсенето на вили извън градовете, научи „Монитор". Според повечето имотни брокери предлагането на пазара е много по-голямо от интереса за покупка в сегмента, особено, ако имотите се намират на по-голямо разстояние от постоянното ни местожителство.

„Има търсене на ваканционни имоти, но не само на вили, а основно на апартаменти, смята Полина Стойкова от Bulgarian properties. „Най-вече готови и обзаведени, което улеснява собствениците. Интересът е основно към курортите. Може да се каже, че ваканционните жилища дават допълнителна възможност за избор на решилите да имат втори дом за лятна или зимна почивка или през неработните дни. От това се възползват хората, искащи да имат свое ваканционно място, но нямат възможност да се грижат за вила, билото защото са заети или са в чужбина", допълва тя.

Според Добромир Ганев от „Форос" рядко се купуват къщи за ползване през лятото или в почивните дни. „Основно се гледа имотите да са близо до големите градове, за да може да се живее постоянно в тях. Все по-малко хора имат толкова свободно време, чеда го от делят за почивка на вилата извън града или любителско земеделие. Броят на търсещите подобни имоти е много малък. Те са главно по-възрастни хора. свикнали на селския начин на живот", допълва брокерът. По думите му при покупка къща извън града основен риск е липсата на сигурност в селата. Хората се съобразяват на първо място с това. Една къща в малко населено място като не се обитава най-често я обират многократно, докато не остане какво да се краде. Проблемът със сигурността е основна спирачка на пазара на селски имоти", категоричен е Ганев.

Наско Атанасов от „Виктория инвест" смята, че около София има известно, макар и малко, търсене на вили за сезонно ползване има в рамките от 30-40 до 50-60 км от града. „Интересът е за районите около курортите край столицата, като Боровец. Те са малко по-отдалечени, но за сметка на това предпочитани за почивка и за това и цените там са по-високи.

Вилите край големите водоеми също се радват на интерес. Тава са например местата около язовирите „Студена” към Перник и „Искър" по пътя за Самоков. Купувачите обаче гледат да има хубави пътища до имота. В случай, че вилата не е близо до основния път по-трудно става сделка. Основното за тези имоти е инфраструктурата - ток, вода и път", допълва брокерът.

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Благодарим на целия екип на BULGARIAN PROPERTIES за добре организирания процес на огледи и ...
Имах удоволствието да работя със Сергей Пеловски и неговия колега Стефан Абанозов при покупка на ...
Въпреки че отне доста време да продам апартамента си в Балчик, когато се появи купувач за ...
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Най-продаваният комплекс в София!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Последни Новини
Най-продаваните комплекси ново строителство в София за 2018 г.

12/Декември/2018
Класация на BULGARIAN PROPERTIES

В края на тази динамична година, която премина под знака на засилено ново строителство, с много започнати нови сгради и проекти, които тепърва ще се реализират, ви представяме нашата класация с най-продаваните ни комплекси ново строителство в гр. София.

1. Modera Residence е безспорният победител в годишната ни класация. Затвореният комплекс е разположен в кв. Витоша и ще разполага ... прочети повече

Последни регионални новини
Фрагментите от Берлинската стена вече са в Пловдив

10/Януари/2019
Bnr.bg

На Римския стадион в Пловдив бе експонирана единствената пътуваща колекция от оригинални фрагменти от Берлинската стена. Пътуващата експозиция е създадена по повод 30-годишнината от падането на Берлинската стена, която се отбелязва през 2019 година, а откриването ѝ в Пловдив е на 12-и януари и е част от програмата за откриването на "Пловдив 2019".

Изложбата представя предшест... прочети повече

Знаете ли, че?
До 5 години ще имаме пълна информация за всеки имот

16/Ноември/2018
fakti.bg

До 5 години специализирани карти към кадастъра ще дават абсолютно всяка информация за имота. Те са необходими най-вече за планирането на различните видове зони и инвестиционни намерения и ще съдържат информация за строежи, съоръжения, сервитути, подземна и надземна инженерна инфраструктура, водни изт... прочети повече