СТАТИИ

Има търсене на ваканционни имоти, основно на апартаменти

Монитор, 14.08.17, с.16+17

Дефицитът на свободно време сви търсенето на вили извън градовете, научи „Монитор". Според повечето имотни брокери предлагането на пазара е много по-голямо от интереса за покупка в сегмента, особено, ако имотите се намират на по-голямо разстояние от постоянното ни местожителство.

„Има търсене на ваканционни имоти, но не само на вили, а основно на апартаменти, смята Полина Стойкова от Bulgarian properties. „Най-вече готови и обзаведени, което улеснява собствениците. Интересът е основно към курортите. Може да се каже, че ваканционните жилища дават допълнителна възможност за избор на решилите да имат втори дом за лятна или зимна почивка или през неработните дни. От това се възползват хората, искащи да имат свое ваканционно място, но нямат възможност да се грижат за вила, билото защото са заети или са в чужбина", допълва тя.

Според Добромир Ганев от „Форос" рядко се купуват къщи за ползване през лятото или в почивните дни. „Основно се гледа имотите да са близо до големите градове, за да може да се живее постоянно в тях. Все по-малко хора имат толкова свободно време, чеда го от делят за почивка на вилата извън града или любителско земеделие. Броят на търсещите подобни имоти е много малък. Те са главно по-възрастни хора. свикнали на селския начин на живот", допълва брокерът. По думите му при покупка къща извън града основен риск е липсата на сигурност в селата. Хората се съобразяват на първо място с това. Една къща в малко населено място като не се обитава най-често я обират многократно, докато не остане какво да се краде. Проблемът със сигурността е основна спирачка на пазара на селски имоти", категоричен е Ганев.

Наско Атанасов от „Виктория инвест" смята, че около София има известно, макар и малко, търсене на вили за сезонно ползване има в рамките от 30-40 до 50-60 км от града. „Интересът е за районите около курортите край столицата, като Боровец. Те са малко по-отдалечени, но за сметка на това предпочитани за почивка и за това и цените там са по-високи.

Вилите край големите водоеми също се радват на интерес. Тава са например местата около язовирите „Студена” към Перник и „Искър" по пътя за Самоков. Купувачите обаче гледат да има хубави пътища до имота. В случай, че вилата не е близо до основния път по-трудно става сделка. Основното за тези имоти е инфраструктурата - ток, вода и път", допълва брокерът.

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
През лятото на 2012 година аз купих апартамент в „Сани Дей 3” и съм много доволна. BULGARIAN ...
Искам да благодаря на мениджъра Светозар Димитров, който ми избра хубав апартамент, консултираме ме ...
Искам да благодаря сърдечно на Михаела Донковска за адекватното и професионално отношение във връзка ...
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Най-продаваният комплекс в София!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Последни Новини
Пет интересни факта за Банско - най-добрият ски курорт у нас

20/Март/2019
profit.bg

Българският ски курорт Банско напоследък не излиза от световните класации.

През ноември миналата година той беше обявен за най-добрата бюджетна дестинация за ски туризъм от британската компания за финансови и застрахователни услуги, предназначени за туристи, Post Office Travel Money.

През 2017 г. британкото издание Daily Mirror нареди пиринското градче на седмо място ... прочети повече

Последни регионални новини
Вечният въпрос на Хамлет звучи на 45 езика в Малката базилика в Пловдив

21/Февруари/2019
http://bnr.bg/

Международният ден на майчиния език, ще бъде отбелязан в Пловдив с четене на Шекспир на повече от 45 езика. Празникът ще се състои тази вечер в Малката базилика в Пловдив и се организира от Българо-турския литературен клуб.

Денят на майчиния език се чества ежегодно по света от 2000 г. с цел насърчаване на многоезичието и културното многообразие, а датата е избрана от ЮНЕСКО неслуча... прочети повече

Знаете ли, че?
Инж. Николай Чомаковски, изп. директор на "Пайп Систем" АД и член на УС на КСБ: Бих искал "Пайп Систем" да се отличава като добър строител с име на пазара

28/Януари/2019
в. Строител, 25.01.2019, стр.13

Инж. Чомаковски, как оценявате наградата, която получихте по време на традиционния Бал по повод Деня на строителя?

За нас е чест да бъдем носител на сребърната награда за постигнати добри резултати през 2017 г. в изпълнението на строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехни... прочети повече