СТАТИИ

Има търсене на ваканционни имоти, основно на апартаменти

Монитор, 14.08.17, с.16+17

Дефицитът на свободно време сви търсенето на вили извън градовете, научи „Монитор". Според повечето имотни брокери предлагането на пазара е много по-голямо от интереса за покупка в сегмента, особено, ако имотите се намират на по-голямо разстояние от постоянното ни местожителство.

„Има търсене на ваканционни имоти, но не само на вили, а основно на апартаменти, смята Полина Стойкова от Bulgarian properties. „Най-вече готови и обзаведени, което улеснява собствениците. Интересът е основно към курортите. Може да се каже, че ваканционните жилища дават допълнителна възможност за избор на решилите да имат втори дом за лятна или зимна почивка или през неработните дни. От това се възползват хората, искащи да имат свое ваканционно място, но нямат възможност да се грижат за вила, билото защото са заети или са в чужбина", допълва тя.

Според Добромир Ганев от „Форос" рядко се купуват къщи за ползване през лятото или в почивните дни. „Основно се гледа имотите да са близо до големите градове, за да може да се живее постоянно в тях. Все по-малко хора имат толкова свободно време, чеда го от делят за почивка на вилата извън града или любителско земеделие. Броят на търсещите подобни имоти е много малък. Те са главно по-възрастни хора. свикнали на селския начин на живот", допълва брокерът. По думите му при покупка къща извън града основен риск е липсата на сигурност в селата. Хората се съобразяват на първо място с това. Една къща в малко населено място като не се обитава най-често я обират многократно, докато не остане какво да се краде. Проблемът със сигурността е основна спирачка на пазара на селски имоти", категоричен е Ганев.

Наско Атанасов от „Виктория инвест" смята, че около София има известно, макар и малко, търсене на вили за сезонно ползване има в рамките от 30-40 до 50-60 км от града. „Интересът е за районите около курортите край столицата, като Боровец. Те са малко по-отдалечени, но за сметка на това предпочитани за почивка и за това и цените там са по-високи.

Вилите край големите водоеми също се радват на интерес. Тава са например местата около язовирите „Студена” към Перник и „Искър" по пътя за Самоков. Купувачите обаче гледат да има хубави пътища до имота. В случай, че вилата не е близо до основния път по-трудно става сделка. Основното за тези имоти е инфраструктурата - ток, вода и път", допълва брокерът.

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Уважаеми ръководители на компания BULGARIAN PROPERTIES! Ние сме семейство от Израел, Алекс и Натали ...
Услугата, която получих от BULGARIAN PROPERTIES, беше на високо ниво. С продажбата на апартамента ми ...
Андрю Пийч и Ивайло Влахов са много добър екип и работиха неуморно, за да можем аз и жена ми да ...
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Последни Новини
Брокерите на месец юни на BULGARIAN PROPERTIES

05/Юни/2019
BULGARIAN PROPERTIES

На старта на Лято 2019 нека да видим кои са Брокерите на месец юни!

Повечето от тях са ви добре познати, тъй като са редовни победители в месечната ни класация. Това доказва техните изключителни умения и компетенции, както и способността им да продават успешно имотите на собствениците, които им се доверяват.

Ще запомним изминалия месец май с безброй радостни моменти в... прочети повече

Последни регионални новини
Oткриват една от най-мащабните изложби в рамките на Пловдив - Еврпейска столица на културата

04/Април/2019
Bnr.bg

Днес се открива една от най-мащабните изложби в рамките на Европейската столица на културата „Пловдив 2019“. Тя е озаглавена „Чуйте ни – артистичен интелект“ и включва над 80 произведения от колекциите на „Дойче телеком“ с участието на множество знакови фигури от артистичния свят на Централна и Източна Европа.

„Изложбата и колекциите ни имат за цел да покажат фокусиране върху Центра... прочети повече

Знаете ли, че?
Очаква се икономиката тази година да е малко по-добра от миналата

08/Май/2019
www.mediapool.bg, 07.05.2019

Европейската комисия очаква икономическият растеж у нас леко да се възстанови тази година и да достигне 3.3% на фона на отчетените 3.1% през 2018 г. Това става ясно от пролетната икономическа прогноза на комисията. За сравнение, прогнозата на българското правителство за 2019 г., която първоначално бе... прочети повече