Има търсене на ваканционни имоти, основно на апартаменти

2017-08-14

Дефицитът на свободно време сви търсенето на вили извън градовете, научи „Монитор". Според повечето имотни брокери предлагането на пазара е много по-голямо от интереса за покупка в сегмента, особено, ако имотите се намират на по-голямо разстояние от постоянното ни местожителство.

„Има търсене на ваканционни имоти, но не само на вили, а основно на апартаменти, смята Полина Стойкова от Bulgarian properties. „Най-вече готови и обзаведени, което улеснява собствениците. Интересът е основно към курортите. Може да се каже, че ваканционните жилища дават допълнителна възможност за избор на решилите да имат втори дом за лятна или зимна почивка или през неработните дни. От това се възползват хората, искащи да имат свое ваканционно място, но нямат възможност да се грижат за вила, билото защото са заети или са в чужбина", допълва тя.

Според Добромир Ганев от „Форос" рядко се купуват къщи за ползване през лятото или в почивните дни. „Основно се гледа имотите да са близо до големите градове, за да може да се живее постоянно в тях. Все по-малко хора имат толкова свободно време, чеда го от делят за почивка на вилата извън града или любителско земеделие. Броят на търсещите подобни имоти е много малък. Те са главно по-възрастни хора. свикнали на селския начин на живот", допълва брокерът. По думите му при покупка къща извън града основен риск е липсата на сигурност в селата. Хората се съобразяват на първо място с това. Една къща в малко населено място като не се обитава най-често я обират многократно, докато не остане какво да се краде. Проблемът със сигурността е основна спирачка на пазара на селски имоти", категоричен е Ганев.

Наско Атанасов от „Виктория инвест" смята, че около София има известно, макар и малко, търсене на вили за сезонно ползване има в рамките от 30-40 до 50-60 км от града. „Интересът е за районите около курортите край столицата, като Боровец. Те са малко по-отдалечени, но за сметка на това предпочитани за почивка и за това и цените там са по-високи.

Вилите край големите водоеми също се радват на интерес. Тава са например местата около язовирите „Студена” към Перник и „Искър" по пътя за Самоков. Купувачите обаче гледат да има хубави пътища до имота. В случай, че вилата не е близо до основния път по-трудно става сделка. Основното за тези имоти е инфраструктурата - ток, вода и път", допълва брокерът.

  прочети повече статии

Споделете
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114