Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Засилен интерес към покупки на имоти по зимните курорти

2012-04-10   |  Класа, бр.1244, 10.04.12

От началото на 2012 г. се забелязва известно оживление и интерес към покупка на имоти в зимните ни курорти, сочи анализ на „Бългериан Пропертис“ за първото тримесечие на годината.

Средната офертна цена на апартаментите в Банско по данни на компанията e 577 евро на кв.м, но сделки се сключвали на 465 евро на кв.м. Забелязва се и засилен интерес към Боровец, където офертните цени са спаднали с 18% през 2011 г. и към момента варират около 750-850 евро на кв.м. До сделки се стига на цена около 650 евро на кв.м. В Пампорово предложенията са от 750 евро на кв.м, но реалните покупко-продажби се правят на около 550 евро на кв.м.

Според анализа обаче морските курорти остават активни и се сключват повече сделки, отколкото в зимните комплекси дори и през студените месеци. Това се дължи на силния интерес на руските купувачи към морските курорти в България, обясниха от компанията. Средната офертна цена на апартаментите в Слънчев бряг за първото тримесечие по данни на „Бългериан Пропертис“ е 663 евро на кв.м спрямо 840 евро за същия период на 2011 г. Сделки се сключват на 440 евро на кв.м за първото тримесечие на 2012 г., което е около нивата от 4-тото тримесечие на 2011 г. (средна цена 412 евро на кв.м).

Има покачване и при средната цена на селските къщи – от 17 200 евро на 19 870 евро през първото тримесечие на годината. Преобладават сделките на цени между 10 000 и 20 000 евро, но не липсва интерес и към по-скъпи и годни за обитаване къщи близо до курорти или големи градове. Най-голям интерес към селски имоти има в морските райони – областите Бургас, Варна, Добрич, както и селата около градовете Велико Търново, Стара Загора и Пловдив. Интересът е най-вече от страна на руски купувачи, но има и доста българи, които искат да си купят къща на село, а в момента има много добри оферти, най-вече препродажби от чуждестранни собственици.

Получете пълния анализ на BULGARIAN PROPERTIES за първото тримесечие на 2012 г. на Вашия имейл

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване