Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Засилен интерес към покупки на имоти по зимните курорти

2012-04-10   |  Класа, бр.1244, 10.04.12

От началото на 2012 г. се забелязва известно оживление и интерес към покупка на имоти в зимните ни курорти, сочи анализ на „Бългериан Пропертис“ за първото тримесечие на годината.

Средната офертна цена на апартаментите в Банско по данни на компанията e 577 евро на кв.м, но сделки се сключвали на 465 евро на кв.м. Забелязва се и засилен интерес към Боровец, където офертните цени са спаднали с 18% през 2011 г. и към момента варират около 750-850 евро на кв.м. До сделки се стига на цена около 650 евро на кв.м. В Пампорово предложенията са от 750 евро на кв.м, но реалните покупко-продажби се правят на около 550 евро на кв.м.

Според анализа обаче морските курорти остават активни и се сключват повече сделки, отколкото в зимните комплекси дори и през студените месеци. Това се дължи на силния интерес на руските купувачи към морските курорти в България, обясниха от компанията. Средната офертна цена на апартаментите в Слънчев бряг за първото тримесечие по данни на „Бългериан Пропертис“ е 663 евро на кв.м спрямо 840 евро за същия период на 2011 г. Сделки се сключват на 440 евро на кв.м за първото тримесечие на 2012 г., което е около нивата от 4-тото тримесечие на 2011 г. (средна цена 412 евро на кв.м).

Има покачване и при средната цена на селските къщи – от 17 200 евро на 19 870 евро през първото тримесечие на годината. Преобладават сделките на цени между 10 000 и 20 000 евро, но не липсва интерес и към по-скъпи и годни за обитаване къщи близо до курорти или големи градове. Най-голям интерес към селски имоти има в морските райони – областите Бургас, Варна, Добрич, както и селата около градовете Велико Търново, Стара Загора и Пловдив. Интересът е най-вече от страна на руски купувачи, но има и доста българи, които искат да си купят къща на село, а в момента има много добри оферти, най-вече препродажби от чуждестранни собственици.

Получете пълния анализ на BULGARIAN PROPERTIES за първото тримесечие на 2012 г. на Вашия имейл

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване