Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Доверието към пазара на имоти се завръща

2015-08-21   |  www.propertyshowrooms.com, 20.08.2015

Консултантската компания за имоти Cushman & Wakefield отчетоха рекордна година на чуждите инвестиции в България за 2014 г. и предвиждат продължаващо нарастване на търсенето през 2015 г., съобщава Property Showrooms.

След продължителните икономически затруднения в следствие на световната финансова криза, българският пазар на недвижи имоти остава твърде слаб спрямо пика на цените през 2007 г., привличайки богати чужди инвеститори с възможности за придобиване на земя и собственост на изключително ниски цени.

Полина Стойкова, управляващ директор в Bulgarian Properties, заявява: „Важен елемент от новата реалност на пазара е завръщането на доверието към пазара на имоти. Все повече купувачи обмислят закупуване на имоти, тъй като те са сигурен актив и добра инвестиция“. Тя добавя, че „това разбиране съвпада с много добър момент на развитията на пазара на имоти, тъй като цените на недвижимите имоти в момента са на нива от преди десетина години, т.е. много изгодни. Към това можем да добавим и по-добрите ипотечни условия, които предлагат банките“.

Освен от цените инвеститорите се интересуват и от туризма. Повечето чужди инвеститори търсят начини да се възползват от ваканционните имоти с отличен коефициент на заетост, които гарантират добри потоци на приходи от наем на разрастващия се пазар. България се превърна в една от най-популярните ски дестинации в Европа, като според изданието предлага отлично качество за семейни ски почивки, а в страната и изобилие от прекрасни плажове за лятото.

Цените на недвижимите имоти в България са подкрепени и от слабото предлагане в резултат на ограниченото строителство. Това се е отразило на пазарите в големите градове и курорти на страната, а с все още малко инвестиционни възможности на зелено, цените вероятно ще продължат да се вдигат.

В резултат на изключителния зимен сезон в България и финансовата инжекция в икономиката, цените на недвижимите имоти вероятно ще се стабилизират заради икономическото възстановяване. Очаква се скромен растеж на цените както в търговските имоти, така и в жилищните, подкрепени от устойчив икономически ръст на страната, който ще е в основата инвестициите в страната.

Според доклад на имотните консултанти Colliers International очаква се чуждите инвеститори стабилно да увеличат експозицията си на българския пазар за търговски недвижими имоти през 2015 г. в зависимост от продаваните активи. Завръщането на инвеститорите ще продължи заради добрите наеми и по-ниските лихвени проценти.

Разгледайте имоти в морски курорти

Вижте имоти в ски курорти

Разгледайте най-новите ни оферти от София

  прочети повече статии

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване