Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Годината започна със задържане в цените на жилищата

2012-04-10   |  Капитал Daily, бр.71, 10.04.12, със съкращения

Задържане на цените на жилищата около нивата от края на 2011 г. отчетоха през първото тримесечие на тази година от агенция "Бългериан Пропертис". Според нейния анализ средната продажна цена на апартаментите в София за периода януари-март се е запазила около 735 евро/кв.м. За времето между октомври и декември през 2011 г. тя е била 730 евро/кв.м.

От агенцията отчитат това като опит за стабилизиране на пазара, въпреки че в сравнение с година по-рано спадът на цените още е видим. В началото на 2011 г. средната цена на жилищата в София е била 830 евро/кв.м, с около 11% по-висока спрямо сега.

Задържане
На софийския пазар няма промяна в цените на имотите от септември насам. Дори да има месечни колебания, те са били в рамките на 1% нагоре или надолу, отбелязаха от "Бългериан Пропертис". Според оперативния директор Полина Стойкова периодът е кратък, но все пак задържането на цените е добър сигнал за пазара, тъй като показва опит за стабилизирането му.

Подобна тенденция се вижда и от броя на сделките. Въпреки студената зима, която по принцип се отразява зле на активността на купувачите, продажбите на жилища през първото тримесечие на 2012 г. са останали на относително същото равнище в сравнение с година назад, посочиха от "Бългериан Пропертис". Според агенцията не се очаква съществен спад в цените и сделките и през традиционно силните за покупки пролетни месеци, въпреки че икономическата среда в страната все още е несигурна.

Получете пълния анализ на BULGARIAN PROPERTIES за първото тримесечие на 2012 г. на Вашия имейл

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване