Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

BalREc: тенденции и предизвикателства на българския пазар за недвижими имоти

2008-10-10   |  Велимира Димитрова, БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

На 9 октомври хотел Шератон в София бе домакин на балканската конференция за недвижими имоти BalREc – България, която предшества BalPEx – регионалното изложение за недвижими имоти и градоустройство. Главната цел на конференцията бе да представи една обща картина на пазара на недвижими имоти в България и да предложи платформа за дискутиране на предизвикателствата в бранша и начините те да се посрещнат.

BalREc успя да привлече за лектори представители на компании с ключови позиции на българския пазар на недвижими имоти. По време на конференцията участниците коментираха и анализираха ситуацията и перспективите на местния пазар на недвижим имоти през следващите две години и се опитаха да отговорят на въпроси, свързани с предизвикателствата в бранша.

Всеобщото мнение на участниците в конференцията бе, че световната криза е достигнала и България, но че тук тя не се усеща в такава степен поради фактори като стабилната ни банкова система (системата за отпускане на кредит в България е по-консервативна) и липсата на сложни финансови продукти. Друг общ извод, до който участниците стигнаха бе, че кризата има положителен ефект дотолкова, доколкото пазарът на недвижими имоти се е отрезвил и стабилизирал и вече качествените проекти са тези, при които ще има търсене и които ще продължат да се реализират.

Управляващият директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС Михаил Чобанов бе модератор на един от най-горещите панели – този за ваканционните имоти, по време на който участниците стигнаха до доста интересни заключения.

Прочетете какво се случи в панела „Ваканционни жилища - ентусиазмът свърши, започна отрезвяването”

Прочетете за тенденциите в сектора на жилищните имоти

Прочетете за развитието в секторите на индустриалните площи, офисите и търговските имоти

---
Авторски права: 2008 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2008.


  Още новини

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя (видео)

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024

Изпратете запитване