Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

АНГЛИЧАНИ И РУСНАЦИ - НАЙ-РЕВНОСТНИТЕ КУПУВАЧИ НА ИМОТИ ВЪВ ВАРНА

2007-06-15   |  investor.bg

Англичаните все още държат първенството по интерес към българските недвижими имоти, но покупките на руснаците са на път да променят тази тенденция.

Според Добромир Ганев, председател на Варненската асоциация на недвижимите имоти (ВАНИ) и управител на агенция “Форос”, тази тенденция продължава от година насам. Разликата между двете националности обаче е в типа предпочитани жилища.

Англичаните избират къщи в спокойни и китни български села за свой втори дом. Презумпцията им е и продажба на имота след време, когато цената се покачи.

За разлика от тях руските граждани предпочитат да се възползват максимално от предимствата на градския живот, затова купуват апартаменти и вили във Варна или в близост до града. Другата голяма разлика е, че те искат това да е техният основен дом.

Безспорно и двете нации не отричат плюсовете на нашето Черноморие, което извежда нашите имоти на трето място по привлекателност за инвестиции след страни като Испания и Франция.

Брокерите във Варна считат, че британската вълна още не е стигнала своя пик, така че е рано да се каже, че руснаците вече изпреварват английските купувачи на недвижими имоти в България.

Вижте офертите за недвижими имоти в района на Варна.
  Още новини

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Цените на жилища с двуцифрен ръст. Топ съвети към продавачите

По данни на НСИ за първото тримесечие цените на жилищните имоти в страната са се покачили с 16% спрямо година по-рано. Подобен ускорен ръст не е регистриран от 2022 г. насам. За сравнение, през 2023 г. годишният ръст в цените беше е около 10%.

Подобно движение нагоре НСИ регистрира и при доходите, като по данни за първото тримесечие на 2024 г. средната месечна работна заплата в стра...

16 Юли, 2024
Медиите за нас
Пазарът на жилища: А сега накъде?

За оживлението на пазара на имоти и прогнозите за неговото развитие, вижте какво споделят Добромир Ганев - Управител на Форос и Полина Стойкова - Изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

Този път е различно. Това са четирите най-опасни думи в света на инвестициите според сър Джон Темпълтън – един от най-успешните инвестиционни мениджъри на 20. век. През последнит...

09 Юли, 2024
Медиите за нас
Полина Стойкова пред БНТ: Имотите продължават да поскъпват

Горещо лято за жилищното кредитиране и недвижимите имоти. Цените на жилищата с рекорден ръст - 16%. Това отчита НСИ за първото тримесечие.

Въпреки по-високите цени - ръст с близо 9 на 100 има и при сделките. Покупката на имот се улеснява и от продължаващите исторически ниски лихви по кредитите. Колко гореща е ситуацията в сектора и ще се стигне ли до прегряване на пазара?

08 Юли, 2024
Фирмени
Брокери на месец юли 2024

Горещ, активен, динамичен – такъв беше имотният пазар през изминалия месец, такива са и нашите топ брокери, които са до вас във всяка една стъпка от сделката. 🔥

📈 Изпратихме пореден силен месец за имотния пазар и навлизаме в не по-малко активните летни месеци, които през последните години се оформиха като върхови за пазара.

Активността и положителните ...

02 Юли, 2024

Изпратете запитване