Контакти
0

Нова ТВ: Бум на сделките с имоти в планинските курорти

2020-08-05   |  Nova.bgИнтересът към покупка на имот в планинските курорти и в частност Боровец нараства и NOVA TV се свърза с нас за коментар на актуалните тенденции на пазара. Вижте какво сподели Стефан Абанозов, регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Боровец и района.

---

Голяма част от хората купуват апартаменти, за да ги използват за почивка по всяко време на годината. 30% скок на сделките с имоти, отчитат брокери. Една от причините е пандемията от коронавирус.

Увеличение с 30 процента на имотните сделки в планинските курорти забелязват брокерите, и то в период, в който инвестиции трудно се правят, най-много към апартаменти в Боровец, в Банско поглеждат българите, но и израелците.

Пред изкушението да закупят свой апартамент в Боровец се предават все повече хора. Защото курортът предлага сняг и ски през зимата и спокойствие и прохлада през лятото.

„Определено има повишен интерес и ръст на сделките, след като два месеца хората седяха затворени, може би някаква преоценка на ценностите така се получи и хората оцениха какво е да имаш ваканционен имот или пък вила със собствен двор”, казва брокерът Стефан Абанозов.

Вижте целия репортаж:


Масово сделките за апартаментите в Боровец купувачите осъществяват със собствени средства. Рядко се случва да се ползват кредити и банки.

„Доста време са отлагали покупка и са решили, че това е добрият момент, има една несигурност какво ще се случи със световната икономика може би и това е една от причините, но тук специално в Боровец има много добра възвръщаемост на инвестицията”, добавя Абанозов.

„Може би хората искат да си вложат парите, защото сега времената са несигурни във всяко едно отношение и може би това е причината, друго не виждам какво толкова. И другото което е, че повече млади хора, които имат някакви състояния, се прибраха вече от чужбина и може би искат да ги вложат в по-правилното място”, смятат купувачи.Сред собствениците на апартаменти в Боровец е Стефан Докузов. Той признава, че голямата възвръщаемост е това, което го е накарало да инвестира в зимния курорт.

„Така че, все повече от новите собственици, които инвестират в Боровец, инвестират в идеята, че купуват качествен имот за целогодишно ползване. Общо взето за 40 квадрата студио е същата цена, на която да купите голям гараж в София, а тук говорим само за 50 минути път от столицата до Боровец”, казва Стефан Докузов.

„Апартаменти, студио, двустайни, тристайни като цяло няма голямо предлагане, сега много се засили търсенето на парцели, на селски къщи също в района”, обяснява брокерът.

Голяма част от хората купуват апартаменти, за да ги използват за почивка по всяко време на годината, а не за да ги отдават под наем.

А цените на апартаментите в Боровец варират от 600 евро до 1200 евро на квадрат.

Вижте всички наши оферти в Боровец!

Топ предложения от ски курортите на България


  Още новини

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа, апартаменти с една или две спални и луксозни вили в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Borovets Gardens 2 - втора фаза на популярния комплекс
Почувствайте се у дома в Боровец! Изберете своя ваканционен дом във втората фаза на популярния комплекс BOROVETS GARDENS! Стартирало строителство, налични разнообразни апартаменти на атрактивни цени.
Вижте още

Още Новини

последни новини
В-к Труд: София с 20% ръст на сделките с имоти

Сделките с имоти в София нараснаха с 20% през второто тримесечие на годината спрямо първото, въпреки действащите мерки срещу разпространението на Covid-19, показват данни на Агенцията по вписвания. От април до юни са вписани 6352 продажби на имоти в София, при 5285 за първото тримесечие.

За увеличението допринася фактът, че продажбите "на зелено" се регистрират в Агенцията по вписва...

29 Септември, 2020
последни новини
Къде в София могат да се купят жилища от 737 евро/кв.м

Искате ли да купите имот в един от най-предпочитаните квартали в София, характерен с многожеството наемни сделки?

А какво ще кажете за цени от 737 до 999 евро/кв.м?

Звучи привлекателно, нали? Предложението, идващо от една от най-големите имотни агенции в страната BULGARIAN PROPERTIES, е за нова сграда в Студентски град с предстоящ старт на строителството...

25 Септември, 2020
Медиите за нас
Списание Икономика: Дигитални отшелници в Боровец

Само допреди месеци говорехме за дигиталните номади. В ски курортите се появиха коуъркинг пространства - една нова ниша, която се беше открила. Но пандемията направи бързо пренареждане и вече много от нещата не са същите. Работата от дистанция има потенциала да се превърне в трайна практика. Затова и нарасна търсенето на имоти извън големия град. Две от предимствата: по-добрата цена ...

23 Септември, 2020
последни новини
Какви къщи се предлагат в София и колко струват те?

В последните няколко месеца очертахме няколко нови тенденции, които се оформиха през периода март - септември на имотния пазар у нас.
Първата и най-значима промяна, за която ще стане въпрос и днес, е повишеното търсене на къщи в София, така и в другите големи градове на страната.
Купувачите търсят все повече жилища в затворени комплекси, а в последните месеци се отчита ...

15 Септември, 2020

Изпратете запитване