Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Полина Стойкова и Михаил Чобанов в "ИмоТиТе" по Bloomberg TV за ключовите моменти в 20-годишната история на BULGARIAN PROPERTIES

2023-03-21   |  Христо Николов, Bloomberg TV Bulgaria


Михаил Чобанов и Полина Стойкова бяха гости на предаването "ИмоТиТе" с Христо Николов, за да разкажат за ключовите моменти в историята на BULGARIAN PROPERTIES, която тази година отбелязва 20 години от основаването си.

„Създадохме много успешен уебсайт, когато още нямаше бизнес в интернет. Използвахме видеа, когато създаваха Youtube. Работихме по SEO оптимизация, когато Google не беше водеща платформа за търсене“, каза Михаил Чобанов.


Ние винаги сме били малко или много технологична компания в сферата на недвижимите имоти. Като стартъп сме – всяка година измисляме нещо ново, нови предизвикателства и идеи, преоткриваме се всеки ден, добави Полина Стойкова.


Гостите се спряха и на грешките и най-трудните моменти в корпоративната история на агенцията. Михаил Чобанов сподели:

„В навечерието на световната финансова криза (2008 г.) тръгнахме да реализираме проект с turkishproperties.com, който спряхме на сравнително ранен етап, без големи разходи. Като грешка отчитам и че в твърде дълъг период съм давал голям приоритет на бизнеса за сметка на личния живот.”

Най-трудни за мен бяха годините след финансовата криза от 2008 г. и последвалата дълга стагнация на имотния пазар и спад на цените, сподели Полина Стойкова. Но успяхме да се пренастроим към новата реалност - отворихме офис в Москва и привлякохме руски купувачи в курортите. А след това и към българския пазар, който развиваме активно от 2010 г.“, каза изп. директор на агенцията.

Изключително важно е имотният посредник да умее да общува с всеки клиент на неговия език, да се постави на негово място и да се опита да намери трайно решение на казуса му. Нашата цел никога не е да продаваме недвижими имоти, а да оставяме щастливи клиенти след нас, които да се завърнат отново, коментира Михаил Чобанов.

За липсата на регулация за посредническата професия в България той заяви:

„За добро или лошо, има кризи през определен период от време, които пречистват пазара от „недостатъчно добре регулираните агенции“. Не мисля, че регулацията на нашия бизнес ще бъде приоритет на законодателя в обозримото бъдеще.“

Туризмът и имотният пазар са много тясно свързани. Много чуждестранни туристи посещават дадена страна и ако им хареса – купуват ваканционен имот. Така беше преди 20 години в България, така е и сега. Това е една от причините пазарът на ваканционни имоти у нас да преживява ренесанс. Непрекъснато има компании, които инвестират в нови проекти в нашите морски, зимни и спа курорти и те се реализират успешно. Това заявиха Михаил Чобанов, основател на агенция Bulgarian Properties и Полина Стойкова, изп. директор на дружеството, в предаването „ИмоТиТе“ с водещ Христо Николов.

Англичаните, например, са изключително настроени за откриване на нови дестинации и покупки на имоти там, обясни Стойкова.

България има потенциал да привлича т.нар. дигитални номади – лица предимно от технологичния сектор, които живеят в една страна, но работят за компания в друга страна, каза Чобанов. И добави, че и към момента хора от цял свят купуват недвижимости в България.

„Всяка година продаваме имоти на лица от 60-70 националности. Има купувачи от далечни страни като Перу, Венецуела, Шри Ланка, Япония. Различна е причината за покупка на имот в България – за някои това е само инвестиция и дори не идват да видят имота си тук. За други е желанието да имат втори дом, а трети купуват с цел постоянна релокация.“

Районите около с. Баня до Банско и Велинград се развиват активно като дестинации за втори дом, тъй като хората вече търсят възможност за целогодишно ползване на ваканционния си имот. Това ще бъде тенденцията в следващите години, прогнозира Полина Стойкова. И добави, че българите са основните купувачи на ваканционни имоти в момента.

Бъдещето на имотите крие доста неясноти най-вече по отношение на новите технологиите и новите регулации в строителството и целия сектор като цяло. Развитието на технологиите е страхотно нещо. Никой не трябва да се чувства заплашен от това, а по-скоро трябва да се радваме, че ще има кой да ни отменя в досадните ежедневни задачи, добави Полина Стойкова.

Целия разговор гледайте във видео материала:Обявете имот за продажба с нас!

  Още новини

Сподели
Tech Park Residence - последни налични жилища!
Възползвайте се от възможността да закупите от последните налични жилища в хитовия комплекс Tech Park Residence! Градски жилища в сграда от ново поколение във финален етап на изграждане. Завършване през пролетта на 2023 г. Бързо развиващ се район - точно до София Тех Парк, близо до The Mall, множество офис сгради и бъдеща метростанция.

Изберете своя нов дом тук!
Вижте още
AMur Homes - новият проект на доказан инвеститор
AMur Homes е елитна сграда в широкия център на София на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от наличните двустайни, тристайни апартаменти и мезонети и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Стартираха продажбите в сгради Е и Ж на Central Park

По-малко от година след старта на първта фаза на проекта, в продажба са две от новите сгради, които са част от втората фаза на мащабния комплекс Central Park в кв. Банишора!

Възползвайте се от възможността да изберете първи от апартаментите в сгради Е и Ж!

Разполагаме с разнообразие от двустайни апаратменти на отлични цени!

Обадете се още сега на тел: 0...

18 Май, 2023
последни новини
Кредитите в България най-евтини в ЕС

Напук на предупрежденията, че кредитният бум у нас носи рискове, заемите продължават да поевтиняват. Трети месец лихвите по ипотечните заеми в България са най-ниски в целия Европейски съюз.

За март средният лихвен процент по потребителски кредити в левове намалява с 0,13 пр. п., до 8,25%, а годишният процент на разходите (ГПР) по тези кредити - с 0,12 пр. п., до 8,76%.

17 Май, 2023
Фирмени
Брокери на месец май 2023

Топлите месеци са тук, а имотният пазар е в отлична форма!

Доказателство за това са победителите в месечната ни класация – колеги от офиси в различни офиси от страната, които специализират в продажбата на най-разнообразни имоти – от ново строителство до селски и ваканционни имоти, парцели и бизнес имоти. Всички те успяха да постигнат удивителни резултати и да направят месец април по...

03 Май, 2023
Медиите за нас
Полина Стойкова по Bloomberg TV: Ръстът на цените на имотния пазар в България се забавя

Пазарът на недвижими имоти отбеляза много силно начало на годината на фона на минорните нагласи, които имахме в края на 2022, когато пазарът беше затихнал. Сега е налице търсене, леко увеличение на предлагането, което липсваше през миналата година и съответно постигане на нов баланс, при който активно се сключват сделки. Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES, в п...

02 Май, 2023

Изпратете запитване