Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Полина Стойкова по NOVA News: Сега е много добър момент за продажба на имот (видео)

2023-08-03   |  NOVA News

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова беше гост в предаването "Твоят ден" с водещ Лора Инджова по NOVA News.

Тя коментира актуалните тенденции на пазара на жилищни имоти във връзка с изнесените данни на НСИ.

По думите на Полина Стойкова въпреки че обемите от сделки нарастват през второто тримесечие спрямо първото тримесечие на годината, спрямо предходната година е отбелязан спад. Той варира между 10 и 15% в различните райони на страната, като по морето дори стига и до 20%. "По-логично е да сравняваме сделките на годишна база, тъй като първото тримесечие традиционно е по-слабо в икономически план," поясни тя

"Но трябва да направим уточение, че през 2022 г. имахме сериозен ръст на сделките. Т.е. ние сравняваме с един пиков период. По-скоро сега се връщаме към нормален ритъм на пазара."

"Забелязва се и забавяне в темпа на растеж на цените - от над 20% през миналата година до 10-15% през тази. В търсенето няма спад, дори има голяма част, която остава неудовлетворено. На пазара се върнаха хората, които търсят да закупят за собствен дом и те са основният двигател на пазара. През изминалата година те се бяха отдръпнали и изчакваха поради очакванията за повишение на лихвите, които на практика не се оправдават до момента.

Освен че е подходящ момент за търсещите, е подходящ момент е за продаващите имот. Цените са достигнали своя пик, има търсене", обясни тя.

Обявете имот за продажба с BULGARIAN PROPERTIES

Заявете безплатна онлайн оценка

  Още новини

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Aпартаменти „до ключ“ до ски зона Ястребец!
Изберете между едностайни, двустайни и тристайни жилища с отлична локация в сърцето на Боровец! Отлична възможност да придобиете ваканционен имот част от популярен комплекс и да се наслаждавате целогодишно на място за отдих! Без комисионна!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Полина Стойкова в предаването Money.bg на телевизия Bulgaria On Air

Има ли "балон" при цените на недвижимите имоти у нас и предстои ли свиване на пазара?

Кои са най-търсените жилища, кой ги купува и как е позициониран българският пазар спрямо останалия в Европа.

По тези и още теми в икономическото предаване Money.bg говори Полина Стойкова - изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Бързият ръст на цените на имотит...

28 Септември, 2023
последни новини
Цените на жилищата у нас се върнаха към двуцифрен годишен растеж

Ръстът на цените на жилищата у нас отново е станал двуцифрен на годишна база през второто тримесечие, достигайки 10,7% след забавянето до 9,5 на сто в началото на годината. Само за едно тримесечие цените са нараснали с 4,3% спрямо едва 1,6 на сто през първите три месеца на тази година. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

Разбивката за шестте най-големи ...

26 Септември, 2023
последни новини
Намалява се кворумът за провеждане на общо събрание на етажната собственост

Намалява се кворумът за провеждане на общо събрание от 67% на 51% идеални части от общите части на етажната собственост за приемане на решение за извършване на основно обновяване, за извършване на основен ремонт и за усвояване на средства от фондовете на ЕС, от държавния, от общинския бюджет или други източници на финансиране.

За това гласуваха депутатите при приемане на второ чете...

19 Септември, 2023
Фирмени
Брокери на месец септември 2023

По-малко от 4 месеца остават до края на тази година и ако сте решили да КУПИТЕ или ПРОДАДЕТЕ имот то ще имате нужда от съдействието на най-добрите брокери!

Представяме ви брокерите на месеца! Те ще ви осигурят:
- Качествени съвети и експертно мнение
- Актуални пазарни данни и анализи
- Помощ и съдействие във всеки етап на сделката

Не чакайте повеч...

05 Септември, 2023

Изпратете запитване