0
Вход
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Известия
Настройки
Изход
Затвори

5 причини да продадем имот точно сега

2021-11-18   |  profit.bg


През третото тримесечие на 2021 г. у нас са приключени 67 328 имотни сделки.

Ръстът е с 18.8% спрямо същия период година по-рано, сочи статистиката на Имотния регистър към Агенцията по вписванията.

Само в София закупените имоти са с 25% повече спрямо тримесечие по-рано, като в столицата за три месеца са сменили собственика си 8 732 имота (в статистиката не попадат сделките на зелено).

От една от най-големите имотни агенции у нас BULGARIAN PROPERTIES пък посочват, че за жилищния пазар в София в края на 2021 г. са характерни рекордните обеми продажби, силното търсене, надвишаващо предлагането, както и ускоряващ се ръст на цените.

Отлични условия за продажба на имот! Пуснете обява тук

Ако все още се колебаете дали да пуснете за продажба на пазара свой имот, ето няколко причини в подкрепа на това решение:

1. Продажба на добра цена

В момента цените на имотите у нас са на най-високите си нива от 2008 г. насам.

Например, в столицата средната цена на закупените през третото тримесечие апартаменти, по данни на BULGARIAN PROPERTIES, е 1 200 евро/кв. м при 1 175 евро/кв. м през второто тримесечие и 1 115 евро/кв. м година по-рано.

Изводът от тези данни - в момента за имота си ще получите наистина добра цена.
Обявяте имот за продажба тук

2. Сключване на бърза сделка

Имотният пазар в момента е изключително активен, на моменти дори еуфоричен, според имотните експерти. Голяма част от търсенето остава неудовлетворено, което дава възможност за сключване на бързи сделки.

От BULGARIAN PROPERTIES посочват, че това е възможно да се случи дори в рамките на дни.

3. Усилено търсене на имоти в цялата страна

Ако притежавате имот, който в момента не ви е нужен - например селска къща, чиято поддръжка натоварва бюджета ви, настоящият момент е отличен за продажбата му.

В цялата страна усилено се търсят имоти не само в големите градове, като малките градчета, които са първенци по ръст на имотните сделки спрямо миналата година, според данни на Имотния регистър към Агенцията по вписвания, са Несебър (84% спрямо година по-рано), Разлог (77%), Царево (57%) и Велинград (50%).


Висока активност има и на пазара на имоти в Берковица, Костинброд и Балчик, където сделките се увеличават с между 46 и 49 процента спрямо третото тримесечие на миналата година. Атрактивни за купувачите са и имотите в Кърджали, Поморие, Радомир, Кюстендил, Благоевград, Перник и Велики Преслав, където сделките растат с повече от 30 на сто спрямо 12 месеца по-рано.

Разбира се, тук става въпрос както за въпросните градове, така и за селата към съответната служба по вписванията.

BULGARIAN PROPERTIES разполага с офиси в цялата страна и може да съдейства за продажбата на имот на локално ниво.

4. Променен начин на живот и жилищни нужди

Пандемията промени изискванията ни към жилищното пространство. В момента купувачите търсят по-големи апартаменти, жилища в затворени комплекси и сгради със собствен двор, партерни апартаменти с тераса-двор, както и апартаменти с големи тераси и гледки, сочат данните на BULGARIAN PROPERTIES.

Ако и вашите жилищни нужди са се променили, сега е моментът да продадете старото си жилище и да се насочите към имот, който отговаря на новия ви начин на живот. Професионалните брокери на агенцията са насреща за съдействие както при продажба, така и при покупка на имот.

5. Смяна на местоживеенето

От началото на пандемията над 100 000 души са сменили адресната си регистрация от град към село, според данни на Националния статистически институт. Благодарение на варианта за работа от вкъщи, цели семейства от големите градове се връщат по родните си места, където разходите за живот са по-ниски, а природата - по-близо.

Други пък напускат големия град, за да се заселят в покрайнините му, където въздухът е по-чист, по-тихо е, а средата на живот е далеч по-малко стресираща.

Защо да продадете имота си с BULGARIAN PROPERTIES?

Една от най-големите имотни агенции у нас има зад гърба си милиони квадратни метри реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент у нас през последните близо 20 години.

BULGARIAN PROPERTIES предлага на купувачите, избрали агенцията като партньор в продажбата на своя имот, пряк достъп до основните групи купувачи на пазара, отличен екип от професионални брокери и професионално следпродажбено обслужване до предаването на владението на новия собственик.


Нейният сайт е един от най-посещаваните и популярни имотни сайтове у нас. В рекламните дейности на компанията влизат поддържане на фейсбук и инстаграм страници с ежедневни постове, снимки и видео, имейл кампании и други активности по директен маркетинг до огромната база с над 500 000 клиента.

BULGARIAN PROPERTIES провежда и финансира мащабна платена реклама в Google и Facebook, както и в други социални мрежи. Поддържа платена реклама във водещите имотни портали, изготвя ПР материали в различни печатни и онлайн медии, като дори успява да включи своите топ обекти в репортажи по националните телевизии.

Продайте имот с BULGARIAN PROPERTIESОнлайн оценка на имот тук


  Още новини

Сподели
Сграда Царибродска в Зона Б-18
Напредващо строителство то доказан инвеститор в централен район на София - твоят нов дом те очаква!

Отлична комбинация от съвременен дизайн, удобни и функционални разпределения на жилищната площ и комуникативна локация. Това са само малка част от предимствата на тази сграда. Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Нов дом в централен софийски район: Сграда Царибродска

Стартираха продажбите в Блок 2 на сграда Царибродска в Зона Б-18 в София, съобщават от ексклузивния агент маркетинг и продажби на проекта BULGARIAN PROPERTIES.

Строителството му вече напредва, като е излят бетон на първо подземно ниво и се полага армировка.


Сградата е разположена в централен район на София, близо до метростанция Константин ...

27 Ноември, 2021
Медиите за нас
Полина Стойкова пред в-к Марица: Агенциите са важен партньор в реализацията на сгради ново строителство

За актуалните тенденции, предизвикателствата на пазара и ролята на агенциите в цялостния процес Даниела Арнаудова от в-к Марица Пловдив разговаря с Полина Стойкова, изпълнителен директор на водещата имотна компания BULGARIAN PROPERTIES.- Г-жо Стойкова, как се промениха цените на жилищата в Пловдив през последната година?
- Средната цена на закупени...

17 Ноември, 2021
последни новини
Нов дом в подножието на Витоша: София Ски Ризорт (видео и снимки)

Създаден преди векове, днешният софийски квартал Симеоново първоначално е село, а впоследствие и скъпа вилна зона на столицата.

Става част от кварталите на града през 1961 г., а днес е атрактивен избор за дом заради изобилието от зеленина, чистия въздух и невероятните планински гледки.

Именно в Симеоново е разположен София Ски Ризорт - нов комплекс, пред...

10 Ноември, 2021
последни новини
Отмениха задължителния паспорт за сградите

Задължителната паспортизация на сградите с апартаменти и къщи отпада с последните промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Регионалното министерство вече е отменило спорната наредба, задължаваща всички собственици на апартаменти или къщи да ги паспортизират, дори да нямат намерение да извършват строителни промени по тях.

"Този документ представя моментно...

10 Ноември, 2021

Изпратете запитване