Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Туристите бягат към апартхотелите

2009-04-30   |  Женя Атанасова, Черноморски фар, Бургас, бр. 79, 28.04.09

Въпреки отчайващите прогнози от туроператорите, от "Пропърти Мениджмънт БГ" ООД отчитат значителен интерес от чужди туристи към апартхотелите по морето. Компанията има договори с над 300 родни и европейски туроператори. Около 30-40 евро струва нощувката в студио в луксозно ваканционно селище в черноморските ни курорти през сезона. Засега реални записвания има от ирландски туристи.

"Стресът, насаждан сред обикновените хора от кризата в ЕС, кара много потенциални наши клиенти да изберат именно България като евтина дестинация", коментираха още от фирмата.

"Пропърти Мениджмънт БГ" получи поръчка от местната строителна компания "Мидия" за управлението на новия й ваканционен комплекс в Ахелой. "Мидия Ризорт" ще отвори врати през август. Апартаментите в селището са продадени основно на руснаци, чехи, поляци, латвийци през последните две години на цени от 1000 -1300 евро на квадратен метър. Оператор на сделките е "Бългериан Пропертис". Нощувката там ще бъде около 50 евро заради топ локацията на имотите.
"Очакваме туристи и от Русия, Чехия и Румъния", коментираха от фирмата.

Според тях годишната доходност от отдаването на апартаментите варира от 3 до 5 % в момент на криза. Всяко обещание над 5% е нереално. Кризата удари сериозно пазара на имоти в страната.

"В момента не могат да се правят каквито и да е изводи за насоката на развитие на пазара. Имаме единични клиенти както от Русия, така и от Полша, Дания и други европейски страни, коментира Михаил Чобанов, съосновател на "Бългериан Пропертис".

Според него строителните предприемачи имат големи надежди пред настоящия летен сезон. В същото време потенциалните купувачи на пазара очакват цени с 20-40% по-ниски от миналогодишните. Той препоръчва на предприемачите да предложат конкурентни цени и атрактивни условия на плащания, за да се привлекат повече клиенти и пари в страната. Според Чобанов няма атрактивни предложения за работещи хотели по морето, както и паника сред собствениците им. Повечето оферти са за малки семейни бази.

Разгледайте нашите оферти в/близо до курорт

  Още новини

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Още Новини

последни новини
Цените на жилища с двуцифрен ръст. Топ съвети към продавачите

По данни на НСИ за първото тримесечие цените на жилищните имоти в страната са се покачили с 16% спрямо година по-рано. Подобен ускорен ръст не е регистриран от 2022 г. насам. За сравнение, през 2023 г. годишният ръст в цените беше е около 10%.

Подобно движение нагоре НСИ регистрира и при доходите, като по данни за първото тримесечие на 2024 г. средната месечна работна заплата в стра...

16 Юли, 2024
Медиите за нас
Пазарът на жилища: А сега накъде?

За оживлението на пазара на имоти и прогнозите за неговото развитие, вижте какво споделят Добромир Ганев - Управител на Форос и Полина Стойкова - Изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

Този път е различно. Това са четирите най-опасни думи в света на инвестициите според сър Джон Темпълтън – един от най-успешните инвестиционни мениджъри на 20. век. През последнит...

09 Юли, 2024
Медиите за нас
Полина Стойкова пред БНТ: Имотите продължават да поскъпват

Горещо лято за жилищното кредитиране и недвижимите имоти. Цените на жилищата с рекорден ръст - 16%. Това отчита НСИ за първото тримесечие.

Въпреки по-високите цени - ръст с близо 9 на 100 има и при сделките. Покупката на имот се улеснява и от продължаващите исторически ниски лихви по кредитите. Колко гореща е ситуацията в сектора и ще се стигне ли до прегряване на пазара?

08 Юли, 2024
Фирмени
Брокери на месец юли 2024

Горещ, активен, динамичен – такъв беше имотният пазар през изминалия месец, такива са и нашите топ брокери, които са до вас във всяка една стъпка от сделката. 🔥

📈 Изпратихме пореден силен месец за имотния пазар и навлизаме в не по-малко активните летни месеци, които през последните години се оформиха като върхови за пазара.

Активността и положителните ...

02 Юли, 2024

Изпратете запитване