Сериозен ръст на цените на имотите във Велико Търново

2019-07-16   |  www.imoti.net, 15.07.2019

Българи зад граница и млади семейства от района на Велико Търново купуват активно къщи и апартаменти в Старопрестолния град. Резултатът от това е сериозен ръст на цените на имотите в региона, който пък води след себе си бум на новото строителство. Разказват кореспондентите ни от региона.

Жилища и къщи във Велико Търново поскъпнаха през последната година, отчитат от агенциите за недвижими имоти в града.

Пламена Димова, мениджър на агенция недвижими имоти

„Основно се забелязва ръст в цените на новото строителство и двустайни, и тристайни апартаменти, които са всъщност най- търсените към момента! Цените са от 420 до 500 евро на квадратен метър. Основно купуват хора, които през летния сезон се прибират в България, те имат доста сериозен интерес към селски имоти, а тези, които са извън града – от по-малки населени места, те вече търсят жилища в града, основно ново строителство, двустайни и тристайни!“

Заради голямото търсене, скачат цените и на къщите в старинния град. Красимира Михнева от 20 години живее в Атланта в САЩ. Наследник е на стара търновска фамилия и има над стогодишна къща с прекрасна панорама. Това лято се е завърнала в родния град, за да я продаде.

Красимира Михнева, клиент:

„Моята визита тази година в България и Велико Търново беше свързана с решение на семейството ми – дъщеря ми и моят съпруг – да бъде продаден имота, тъй като никой няма от нас да се върне за жалост да живее в България. Първите думи бяха, че това е момента, това са месеците, в които вашият имот може да бъде продаден и разбира се на цена, която може да е добра! Това е къща на сто и двадесет години, с голяма каменна зидария и със железобетонни тръби, с този разкошен изглед!“

Милен Ангелов, брокер:

„Има една много интересна тенденция – с новото строителство неминуемо растат и цените на старото строителство!“

Активният пазар на имоти увеличава и строителната активност в старопрестолния град. През първите шест месеца на тази година са издадени 150 разрешения за строителство. Това е с 30% повече в сравнение с предходната година.

Милен Ангелов, брокер:

„В момента интензивно се строи в града и си мисля, че до една година може би, ще се обърне тенденцията – да има голямо предлагане, а търсенето да спадне!“

80 процента от покупките на жилища се реализират с банкови заеми. Клиенти са предимно млади семейства, които избират да плащат ипотека, вместо месечен наем за жилище.

Изберете имот във Велико Търново с BULGARIAN PROPERTIES

Обявете имот при нас!

Кандидатствайте за кредит с помощта на BULGARIAN PROPERTIES

  Още новини

Споделете
Park View Residence - комплекс в централен район близо до метро
Отлични цени, напредващо строителство и спиращи дъха гледки от високите етажи - всичко това ще намерите в Park View Residence! Комплексът се строи в кв. Банишора. Главен изпълнител: ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ. Налично банково финансиране при 10% самоучастие.
Вижте още

Още Новини

Последни регионални новини
Томичовият псалтир за първи път в България, ще бъде показан във Велико Търново и в София

Томичовият псалтир ще гостува за първи път в България. Заедно с Манасиевата хроника и Лондонското четвероевангелие, той е от най-изящните образци на илюстрованата българска ръкописна книга от 14-и век. Изданието е изработено в Търновската книжовна школа и се съхранява в Държавния исторически музей в Москва.

Велико Търново и София ще са двата български града, където по месец и полов... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
Много млади групи на Миндя рок фест тази година

Поредното издание на Миндя рок фест ще се състои от 23 до 25 август в едноименното село.

Миндя е домакин на 11-то поредно издание на музикалния фестивал. По пет групи ще свирят на вечер във всеки от фестивалните дни.

Преди 11 години започнахме с просветно усилие, защото тогава върлуваше чалгата, сподели пред „Хоризонт“ идеологът на фестивала Евгений Дайнов. „Ние реших... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
В Орешак започва най-големият Панаир на занаятите

Занаятчии от цялата страна се събират следващата седмица в троянското село Орешак за традиционния Панаир на занаятите, който е най-големият в Северна България и води началото си още от 18-и век. Той се организира в дните около храмовия празник на Троянския манастир \"Успение Богородично\" 15 август.

В парка на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в артателие... прочети повече

13 Август, 2019
Последни регионални новини
22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско

Започна 22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско. Най-голямото лятно джазсъбитие у нас се провежда от 6 до 10 август на площад „Никола Вапцаров“ в Банско. Концертите стартират в 19 часа.

Световни имена и най-добрите български джаз музиканти ще изнесат концерти на сцената, която по традиция е в центъра на града. Планинският ни курорт е пълнен с гости и фенове на музика... прочети повече

09 Август, 2019

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-news.php(297): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114