Контакти
0

Недвижими имоти в района на Сомовит продава и отдава под наем

Село Сомовит е разположено в северната част на България и е част от община Гулянци в Плевенска област. Името му идва от улова и продажбата на големи сомове от рибарите в района, който е бил населен още от 3-4 век преди Христа. Най-голямото развитие на селото в икономическо отношение се осъществява след 1944 година, като в периода от 1951 до 1966 година тук са построени много нови къщи, селото е свързано с елетрическата и водопреносната системи, а читалището развива активна културна дейност. В района на селото има засадени много акациеви дръвчета, които образуват няколко акациеви гори и една гора от тополи край Сомовит. В селото днес има изграден вятърен парк за произвеждането на електричество.

Село Сомовит е разположено на река Дунав и се намира на около 12 км от Никопол, на 42 км от град Плевен и на 162 км от столицата София. Сред редовните събития тук са организиране на преплуване на река Дунав, както и традиционен ежегоден сбор на селото на 28 август. Традиционно за празниците в селото се приготвят баница и качамак, кьопоолу и погача, а на трапезата се слага и домашна ракия и вино.

В района на село Сомовит има разнообразие от оферти за недвижими имоти на разумни цени, сред които са семейни къщи и вили за почивка, парцели земя за обработване и строеж. Тези, които търсят апартаменти за покупка или под наем, могат да намерят такива в близките градове Никопол и Плевен. Тези клиенти, които вече са закупили имот в района и имат нужда да го продадат, могат да се свържат с брокерите към нашата агенция за недвижими имоти и те ще им съдействат при осъществяване на сделката.

Прочетете цялата информация
1 намерени оферти
Подреди по
Продажба -35%
Напълно реновирана къща с огромен двор и гледка към река Дунав с. Сомовит Двуетажен имот в добре развито село на брега на Дунав Имотът представлява двуетажна, изцяло реновирана къща с дворно място от 6500 кв.м. РЗП-то на имота е 150 кв.м., разпределни между: • Първи етаж се състои от коридор, всекидневна, трапезария с кухненски бокс, баня с тоалетна • Втори етаж предлага три спални, коридор, голяма ...прочети повече
1 от 1 резултати

Не можете да намерите подходящ имот? Свържете се с нас, ние ще Ви помогнем!

Изпратете запитване