Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Недвижими имоти в района на Сомовит продава и отдава под наем

Село Сомовит е разположено в северната част на България и е част от община Гулянци в Плевенска област. Името му идва от улова и продажбата на големи сомове от рибарите в района, който е бил населен още от 3-4 век преди Христа. Най-голямото развитие на селото в икономическо отношение се осъществява след 1944 година, като в периода от 1951 до 1966 година тук са построени много нови къщи, селото е свързано с елетрическата и водопреносната системи, а читалището развива активна културна дейност. В района на селото има засадени много акациеви дръвчета, които образуват няколко акациеви гори и една гора от тополи край Сомовит. В селото днес има изграден вятърен парк за произвеждането на електричество.

Село Сомовит е разположено на река Дунав и се намира на около 12 км от Никопол, на 42 км от град Плевен и на 162 км от столицата София. Сред редовните събития тук са организиране на преплуване на река Дунав, както и традиционен ежегоден сбор на селото на 28 август. Традиционно за празниците в селото се приготвят баница и качамак, кьопоолу и погача, а на трапезата се слага и домашна ракия и вино.

В района на село Сомовит има разнообразие от оферти за недвижими имоти на разумни цени, сред които са семейни къщи и вили за почивка, парцели земя за обработване и строеж. Тези, които търсят апартаменти за покупка или под наем, могат да намерят такива в близките градове Никопол и Плевен. Тези клиенти, които вече са закупили имот в района и имат нужда да го продадат, могат да се свържат с брокерите към нашата агенция за недвижими имоти и те ще им съдействат при осъществяване на сделката.
Прочетете цялата информация
Имате имот за продажба в Сомовит?

Изпратете запитване