Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Български държавен стандарт

2010-07-08   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Когато става дума за новопостроени имоти – най-вече за апартаменти в жилищни райони (не курорти), често използваме термина Български държавен стандарт (познат и като „шпакловка и замазка”), който описва състоянието, в което апартаментът се предава на новите собственици. Те получават имот, чиито интериор не е довършен, докато екстериора и общите части са напълно завършени. Това обикновено е изборът на българския купувач, тъй като повечето от тях предпочитат сами да изберат интериорния дизайн според вкуса и бюджета си.

Какво точно означава този стандарт?

Български държавен стандарт означава, че сградата ще има напълно завършени общи части и фасада, докато апартаментите ще бъдат предадени в следното състояние:

• шпакловани стени, което в повечето случаи означава, че трябва да бъдат измазани преди да се боядисат или облепят с тапети;
• има поставена външна врата и PVC дограма на прозорците;
• подовете са на циментова замазка и в някои случаи може да трябва да се положи още един слой бетон за да се изравнят, преди да бъда поставена основата за подовото покритие и самото подово покритие;
• баните не са довършени, което означава, че няма плочки, аксесоари и санитария. Има изградена канализация и има течаща вода, но ВиК е до тапа;
• в имота няма поставени осветителни тела, но има изводи за тях;
• в имота няма поставени контакти или електрически ключове, но има изводи на местата, където трябва да бъдат поставени. Електрическата система е изградена напълно.

Прави сте да отбележите, че тази опция е далеч от апартаментите „до ключ”, които можете да започнете да обитавате веднага. Но в много аспекти апартаментите на шпакловка и замазка имат доста преимущества, които са удобни както за инвеститорите, така и за бъдещите купувачи. Първо, купувачът ще може да организира и обзаведе имота си според стила и бюджета си. Освен това купувачът ще има възможност да бъде креативен, сам да избере плочките, подовите настилки, цветовете, пердетата, обзавеждането и др. Второ - като това е идеално за тези, които купуват имот с инвестиционна цел, апартаментът или къщата може да се купи и да се заключи без да се извършат каквито и да е довършителни работи. Инвеститорът ще задържи имота за определен период от време и след като той бъде завършен ще го препродаде в подходящ момент на печалба. Инвеститорът няма да има каквито и да е грижи във връзка с поддържането и управлението на имота. Следващият собственик ще е напълно свободен да довърши имота според желанията и вкуса си без да трябва да го ремонтира преди това. Трето, такъв апартамент ще е изключително лесен за поддържане, тъй като всъщност няма да има какво да му се поддържа и следователно ще е идеалната инвестиция – купен на ниска цена, без да се налага да се влагат допълнителни средства в него.

Апартаментите по БДС струват с около 150-200 евро/кв.м. по-малко, отколкото един напълно завършен имот.

БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС предлагат в своето портфолио покупка на апартаменти и вили по БДС (на шпакловка и замазка), тъй като ние вярваме, че този тип имоти предлагат добра възможност за сигурна инвестиция и гъвкавост при бъдеща препродажба.

---
Авторски права: 2010 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено, само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД и Авторът не носят отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2010.


  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване