Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Застраховка на недвижимо и движимо имущество

2010-03-09   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

На 26 февруари 2010 г. БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС отново бяха отличени с наградата „Най–успешен съветник по имуществени застраховки” в годишния конкурс на Алианц България за изминалата 2009 г. Наградата бе връчена на застрахователния експерт на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС Галя Златанова, която прие наградата от името на фирмата по време на Търговска конференция на застрахователната компания в Парк Хотел Москва.

Застрахователните специалисти от отдел „Застраховки” на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС помагат в избора на най-добрия застрахователен продукт, грижат се за подновяването на застраховките и осъществяват помощ при настъпване на застрахователно събитие. Освен на недвижимо имущество, отделът прави и всякакви други видове застраховки.

Съветът на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС към хората е да се консултират със застрахователен специалист, който да им помогне в избора на най-добрия застрахователен продукт за техния имот, както и да се намери най-добрата ценова оферта.

Застрахователната премия се определя на база тарифите на застрахователната компания и в зависимост от вида и местоположението на застрахованото имущество, неговата застрахователна стойност, договорения обхват на покритието и конкретните рискови фактори. Жилище в София за 50 000 евро може да се застрахова за основно покритие за около 150-340 лв. За допълнително покритие и включване на обзавеждане и битова техника, застраховката се оскъпява.

Цени на застраховките в София по данни на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС*:

Застрахователните стойности варират в широки граници - от 20 000 евро до 130 - 150 000 евро. Преобладават застраховките на жилищни имоти на стойност между 70 000 и 110 000 евро с включена застраховка срещу кражба на движимо имущество - обзавеждане и техника. Цените на този тип застраховки варират между 155 и 400 евро. Повечето клиенти на компанията предпочитат да добавят към застрахователните рискове освен основното покритие: срещу пожар и природно бедствие (наводнение, мълния, експлозии и др.) и допълнителни рискове: земетресение, късо съединение, свличане и срутване, злоумишлени действия на трети лица, както и застраховка срещу кражба с взлом на движимото имущество. Това оскъпява малко застрахователните премии в сравнение със застрахователните премии само за недвижимо имущество и само за основно покритие.

Примерни застрахователни стойности и суми на застрахователните премии с включено допълнително покритие за град София:

застрахователна стойност 20 000 евро - цена на застраховката на година 90 лв.
застрахователна стойност 40 000 евро - цена на застраховката на година 200 лв.
застрахователна стойност 75 000 евро - цена на застраховката на година 370 лв.
застрахователна стойност 100 000 евро - цена на застраховката на година 490 лв.
застрахователна стойност 130 000 евро - цена на застраховката на година 640 лв.

Курортни имоти

Цените на застрахователните премии за Банско са сходни с тези в София. Примерни стойности за Слънчев бряг и Бургас са:

застрахователна стойност 60 000 евро - цена на застраховката на година 210 лв.
застрахователна стойност 70 000 евро - цена на застраховката на година 250 лв.
застрахователна стойност 80 000 евро - цена на застраховката на година 280 лв.
застрахователна стойност 100 000 евро - цена на застраховката на година 350 лв.

Селски имоти

Най-често застрахователните стойности за този тип имоти са от 10 000 евро до 30 000 евро. Ето и няколко примерни стойности:

застрахователна стойност 10 000 евро - цена на застраховката на година 80 лв.
застрахователна стойност 20 000 евро - цена на застраховката на година 120 лв.
застрахователна стойност 30 000 евро - цена на застраховката на година 160 лв.

Може да се застрахова и само обзавеждане и битова техника - движимото имущество в едно жилище. Ето и примерни стойности:

застрахователна стойност 1500 евро - цена на застраховката на година 50 лв.
застрахователна стойност 3500 евро - цена на застраховката на година 70 лв.
застрахователна стойност 5000 евро - цена на застраховката на година 100 лв.

За консултации и сключване на застраховки можете да се свържете с Галя Златанова на тел: 02 9 11 50 за цялата страна.

* Описаните по-горе цени са примерни и зависят от конкретния имот, застрахователната сума, местоположението и покритите от застраховката рискове

---
Авторски права: 2010 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено, само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД и Авторът не носят отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2010.


  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване