100 индустриални зони за 5 години

2008-07-29

100 индустриални зони, в които инвеститорите да развиват дейността си, ще изгради държавата до 5 г. Това предвижда стратегията за насърчаване на експорта до 2013 г. Тя е одобрена от коалицията на заседанието в Банско и се очаква да се прилага ефективно от догодина.

Годишно за изграждане на зоните от бюджета ще се заделят 100 млн. лв., каза зам. икономическият министър Явор Куюмджиев. Терените ще се предоставят от държавата или общините, а след време ще се допуска до 50% частно участие. Все още било дискусионно дали местата на зоните ще се определят централизирано, или от областните управи. Идеята била да се реши проблемът с инфраструктурата.

За да привличаме чужди производители, а нашите да стъпят на други пазари, ще бъдат назначени търговски представители в 30 страни. Организацията на аташетата ще се преструктурира, а те ще се избират чрез конкурси. Като приоритетни са определени 15 чужди пазара.

От 2010 г. ще заработи агенция за експорта "Бултрейд". Догодина ще стартира като дирекция към агенцията за малки и средни предприятия. Според стратегията 2018 г. експортът ни ще е 75 млрд. евро, а дефицитът по текущата сметка ще бъде преодолян през 2014 г.


Разгледайте нашите горещи оферти

  прочети повече статии

Споделете
AMur Residence - луксозна сграда на ул. Мур, до бул. България
AMur Residence материализирала идеята за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114