11 плажа отличени с почетния "Син флаг"

2010-06-22   |  www.VisitBulgaria.net

Българско движение "Син флаг" съобщава, че международното жури на програма „Син флаг" на своето годишно заседание за Северното полукълбо реши да награди 2884 плажа и 627 яхтени пристанища, като заедно със 73 плажа и 10 марини от Южното полукълбо наградените общо в 41 страни от целия свят са 3594.

Българско движение "Син флаг" с огромно задоволство съобщава, че през 2010 сред тях за пореден път се нареждат и плажовете на изявени български курорти. Плажовете на Албена, Слънчев ден, Елените, Нов плаж и Централен плаж - гр. Свети Влас, Слънчев бряг - север, Слънчев бряг - юг, Поморие - изток, Созопол - Харманите и Дюни, както и Марина „Диневи" се представиха достойно в световната надпревара и доказаха, че имат място в списъка на най-добрите.

Албена и Слънчев ден са дългогодишни и изключително успешни носители на наградата от северното ни крайбрежие. Непонятно е решението на Ривиера да не участва в надпреварата вече две години.

Българско движение "Син флаг" с радост приветства завръщането сред наградените на плажа на Елените.

Нов участник в програмата е Централен плаж - гр. Свети Влас, където изключително активно прилагат изискванията на Синия флаг и разчитаме през предстоящия сезон с гордост да показваме плажа при международните контролни визити, както това правим с Новия плаж и Марина „Диневи" в града.

През тази година безапелационно са отличени плажовете на Слънчев бряг - север и Слънчев бряг - юг, Поморие - изток и Созопол.

Плажът на Дюни е традиционно отличаван за перфектното си управление и често е посочван от международните проверяващи като идеално място за провеждане на годишна среща на Синия флаг.

Като плаж в пилотна фаза за първи път е отличен плаж „Буните" във Варна, където тестват прилагането на световния стандарт под амбициозното ръководство на прокуриста Андрей Василев.

Разгледайте нашите оферти в морски курорт

  прочети повече статии

Сподели
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Модера Резидънс - затворен комплекс със собствен парк
Комплексът е проектиран с идеята да отговори на потребността от градско жилище на съвременния човек с активен начин на живот. Той притежава отлично съчетание между качествено строителство, функционалност, спокойствие и сигурност.
Вижте още

Изпратете запитване