Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Близо 70% от сделките са с жилища „в строеж”

2018-08-30   |  https://fakti.bg

Близо 70% от сделките с жилища през първото полугодие на тази година са с имоти в етап „строеж”. Именно силният интерес от страна на клиенти към жилища от първичния пазар, доведе и до ръст от 14% при проектите в активно строителство. В средния и високия клас апартаменти предлагането се е увеличило едва с 3%, което по никакъв начин не може да задоволи търсенето. Последното се наблюдава при всички видове жилища, но най-силно е изразено при едностайните – 36% ръст спрямо първите шест месеца на миналата година.

По отношение на пазара на наеми също се наблюдава силен интерес от страна на клиенти, сочи анализ на компанията Colliers International. Това води и до двоен ръст в покупката на жилища с цел инвестиция – от 25% увеличение през първото полугодие на миналата година до 45% през това на текущата година.

Място за паркиране, охрана и осигурена поддръжка на общите части са сред трите основни фактора при избор на жилище. Липсата на паркинг и шумът около имота отблъскват купувачите.

Относно начина на плащане, близо 30% от купувачите възнамеряват да го направят без да ползват банкова финансова помощ.

Относно бъдещото развитие на пазара, експертите на компанията прогнозират, че високите темпове на строеж в скоро време ще доведат до относително уравновесяване между търсене и предлагане. Що се касае до цените, то те ще останат стабилни.

Вижте нашите предложения за имоти ново строителство в гр. София

Вижте нашите предложения за имоти ново строителство в гр. Пловдив

Вижте нашите предложения за имоти ново строителство в гр. Варна

Вижте нашите предложения за имоти ново строителство в гр. Стара Загора

  прочети повече статии

Сподели
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване