България шеста в класация за търсене на имоти в интернет

2008-12-17

Интересът на англоговорящия свят към покупката на имоти в България е значителен, ако се съди по данните от мащабно проучване на заявките за търсене в интернет чрез Google. България се нарежда на шесто място в проучване на портала за имоти Globaledge, което обхваща над 1,4 млн. международни заявки за търсене на имоти онлайн, като ги категоризира по градове, региони и държави от цял свят.

Целта на проучването е да се достави надеждна сравнителна информация за търсенето на имоти в чужбина в глобален аспект. Анализът се базира на търсене на английски език, като екип на компанията е проучил и категоризирал информация за заявките за търсене в Google през септември.

Най-популярната дестинация за имоти в чужбина сред англоговорящите потребители на интернет е Испания. Заявките за търсене за Испания и градове и региони в страната надхвърлят тези за Франция, която се нарежда на второ място, в съотношение от над две към едно. Сред популярните дестинации в Испания са Тенерифе, Майорка и Коста Бланка. И трите са по-популярни от Париж, който е топ локацията във Франция.

Сред най-големите изненади в проучването е позицията на Португалия, която е последна в списъка от 11 държави и региони с едва 3% от заявките от общия обем. Управляващият директор на Globaledge Ашли Риг пояснява, че въпреки че Португалия често се посочва като топ дестинация за имот в чужбина, тя по-скоро е нишов пазар и не привлича толкова туристи, колкото Франция, Испания или Италия, а освен всичко "се е наложила представата, че е скъпо“.

Близкият изток е четвърти в класацията с 8,6% от общия обем търсене. Над 70% от свързаните с региона заявки са за Дубай.

Централна и Южна Америка са на пето място с 8% от всички търсения в интернет. Панама е най-популярна с 20% от заявките за региона, следвана от Мексико с 11,4%.
България е на шесто място със 7,2%, а седми е Кипър със 7,1%. На осмо място са Карибите с 5,6% от общия обем. Най-популярна в Карибите е Ямайка с 12,9% от заявките за Карибския регион, следвана от Доминиканска република с 6,6%.
На девето място в таблицата е Източна Европа, като се изключи България, с дял от 5,4% от обшия обем. Най-популярните дестинации в Източна Европа са Хърватска (17,6%) и Чехия (13,3%).

Турция е на десета позиция с 4,6%, а Португалия е последна с 3%.

Анализаторите са използвали списък с над 20 хил. имена на различни места и са ги комбинирали с ключови думи от сектора на имотите, за да получат фрази, които след това анализират с Google Keyword Tool.

Държави, където официалният език е английски, като Великобритания, САЩ, Ирландия и Австралия, не са включени в анализа.


Разгледайте нашите горещи оферти

  прочети повече статии

Споделете
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114