Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Накъде ще поемат цените на имотите през тази година?

2012-01-06   |  Human Capital, 03.01.2012, със съкращения

Цените на имотите през настоящата година няма да се променят драстично в сравнение с 2011 г. Това прогнозират изпълнителните директори на някои от големите агенции за недвижими имоти у нас. Според тях в някои райони на страната е възможно да има лек ръст на цените, но само в рамките на 2-3%. Ръководителите на компаниите за недвижими имоти са единодушни, че през тази година пазарът ще бъде силно повлиян от икономическата ситуация в Европа и от стабилността на еврото. Годината ще бъде тежка, но според някои от агенциите за недвижими имоти това ще провокира хората със спестявания да инвестират в имоти. Банките вероятно ще реализират нови продукти в сферата на ипотечните кредити.

Офертните цени ще се изравняват с цените на реално сключваните сделки

Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian Properties

По всичко личи, че 2012 година няма да бъде лека и икономиките и пазарите ще бъдат изправени пред редица изпитания. През последните 3 месеца на изминалата година имотният пазар запазва сравнително стабилни обеми на сключени сделки, сравними с този период на 2010 година. Измененията на цените са минимални, по-скоро задържат нива. Т.е. дори и в период на несигурност виждаме, че пазарът се е установил на едни "кризисни нива", които засега са устойчиви. Не е изключено през 2012 г. цените на имотите да продължават да бъдат в "безтегловност" и поради свитото търсене и негативните икономически очаквания да продължи техния бавен, но непрекъснат спад. От друга страна, пазарът вече установи някакви равновесни за настоящата ситуация ценови нива в отделните ценови сегменти, на които се реализират сделки, и тези нива могат да запазят относителна стабилност, докато офертните цени бъдат коригирани така, че все повече да се изравняват с цените на реално сключваните сделки.

Ако искате да получите пълния анализ на BULGARIAN PROPERTIES за 2011 г. и прогноза за 2012 г., моля натиснете тук

  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване