Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Къде цените на имотите са по-високи от София и Варна

2012-02-02   |  profit.bg, 01.02.2012

През 2011 г. обемът на продажбите в района на южното Черноморие и най-вече в района на к.к. Слънчев бряг беше водещ за ваканционните морски курорти, става ясно от данни на BULGARIAN PROPERTIES. Продажбите в курорта се увеличиха с около 20% спрямо 2010 г., но при по-ниски цени.

Средната цена на закупените апартаменти в Слънчев бряг през 2011 г. е 29 200 евро при 36 500 евро за 2010 г. – 20% спад в бюджетите за покупка на апартаменти по морето. Средната цена на кв.м. на реализираните сделки е 480 евро на кв.м. при 510 евро на кв.м. година по-рано – спад с около 6%.

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите в Слънчев бряг към декември 2011 г. е със стойност 51.87 пункта при база декември 2008 г. = 100, което ще рече, че натрупаният спад в цените от пиковите им стойности през 2008 г. е около 50%. През 2011 г. апартаментите в Слънчев бряг се оферират на средна цена от 745 евро на кв.м. и 50 600 евро средна офертна цена за апартамент.

Интересен в фактът, че цените в съседния на Слънчев бряг Свети Влас задържат сравнително високи нива, дори и по време на кризата. Там цените на практика не са спаднали под 1000 евро/кв.м. през последните 3 години и към момента са по-високи дори от тези в София и Варна.

Това откроява Свети Влас като курорт с устойчиви цени и възможности за инвестиции в качествени имоти. Той е и един от много малкото курортни градове с изградена и завършена инфраструктура.

Като цяло, интересът към покупка на имоти по морето е основно от руски клиенти, които намират изключително атрактивни имоти - завършени и обзаведени апартаменти, готови за ползване, на цени до 40 000 евро.

Получете пълния имотен анализ на BULGARIAN PROPERTIES на Вашия имейл

  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване