Експерти отчитат ръст в търсенето на качествени офис площи

2015-04-17   |  www.profit.bg, 17.04.2015

В последните години се промени профилът на активните наематели на пазара на офис площи. Това стана ясно на годишната конференция „Инвестиции и строителство на офис и административни сгради”.

Повечето съществуващи сгради не могат да покрият изискванията за комфорт на работната среда, а новите наематели, основно от IT и аутсорсинг индустрията, имат все по-високи изисквания. Те са свързани както с повишаване на качеството на строителството, така и с нарастващи изисквания към околната среда и инфраструктура.

Все по-големи изисквания наемателите имат и по отношение на пропърти мениджмънта. Според представители на архитектурната гилдия, в момента пазарът е достигнал критична точка, в която перфектните технически изисквания не са достатъчни и дизайнът все повече има значение.

Инвеститорите започват да влагат средства и в тази посока, което добавя конкуретно предимство на офис сградите. На конференцията беше представен и първият стартирал инвестиционен проект за годината в този сегмент на пазара Офис Парк Пловдив. Според експертите в бранша този проект е знак, че пазарът се раздвижва.

Прогнозите са новата сграда да посрещне интереса на компаниите, които имат интерес да инвестират и развиват дейност в града. Проектът ще предложи удобни, широкоформатни офиси, отговарящи на високите изисквания на наемателите от различни сектори на бизнеса и по-специално на компаниите от аутсорсинг и IT индустрията.

В сградата са търсени устойчиви архитектурни и технически решения, гарантиращи ефективна дългосрочна експлоатация и конкурентни наемни нива.

Инвеститорът Галакси Инвестмънт Груп беше посочен като добър пример за въвеждане на конкурсното начало като най-добър вариант за избор на изпълнител на строителството на сградите.

Все повече се засилва тенденцията още на ниво проект да бъде предвидена възможността за трансформация на обектите при евентуална промяна на наемателите.

Вижте оферти на офиси под наем и за продажба в София и страната

Разгледайте търговски площи и бизнес имоти за продажба и под наем

  прочети повече статии

Сподели
Park View Residence - комплекс в централен район близо до метро
Отлични цени, напредващо строителство и спиращи дъха гледки от високите етажи - всичко това ще намерите в Park View Residence! Комплексът се строи в кв. Банишора. Главен изпълнител: ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ. Налично банково финансиране при 10% самоучастие.
Вижте още
Изгодни имоти в морските курорти
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване