Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Фирмите търсят офиси с гъвкав наем

2018-04-24   |  Труд, 24.04.2018, с.20

Предстои трансформация в пазара на офис площи в Централна и Източна Европа, в това число и България, за да отговорят на нуждите на новото поколение наематели. Около това становище се обединиха експерти по време на конференция "Инвестиции и строителство на бизнес сгради 2018". Според тях компаниите ще изискват повече гъвкавост на условията за наем. Представените тенденции вероятно ще окуражат собствениците на бизнес сгради в ЦИЕ да обмислят включването на възможности за споделени работни пространства като част от концепцията на техните проекти.

Новите офиси се нуждаят от сигурен достъп до информационни технологии. Големите корпорации дори имат собствени парници, посочи Адина Уелш, изпълнителен директор на "Експо 2000 Офис парк". По думите й практиката в някои европейски държави – като Великобритания например, да се изнасят офис сградите в така наречените вторични градове – извън столицата, у нас засега не се прилага.

Пазарът на офис площи в България е концентриран в София, а във вторичните градове като Пловдив, Варна и Бургас изостава, коментира Станимира Пашова, мениджър офис площи в консултантската компания Cushman&Wakefield, Forton. София е доста развита по показателя офис пространство на човек от населението в сравнение с други столици в Европа, допълни тя. По думите й, ако компаниите положат усилия, открият наематели и инвеститори и имат подкрепата на местните власти, офис площите във вторичните градове могат да се доразвият и да допринесат за развитието на офис пазара в България като цяло. Тя посочи, че един от важните фактори, които трябва да се вземат предвид при развиването на офис площите във вторичните градове, е дали те разполагат с достатъчно кадри с добри умения.

Сред слабостите на тези градове Пашова посочи недобрата свързаност, но според нея местните власти вече осъзнават големия им потенциал и нещата започват да се подобряват.

Вижте нашите предложения за офис площи под наем в гр. София


  прочети повече статии

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване