Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Икономическият климат у нас се подобрява

2018-04-17   |  Строителство имоти, бр.13, 16.04.18, с.18

Бизнес климатът у нас се подобрява, сочат данни на статистиката. През март 2018 г. общият показател за условията на бизнес, търговия и производство се повишава с 0,7 пункта спрямо февруари. Подобрение на стопанската конюнктура е регистрирано в строителството и търговията на дребно, докато в промишлеността запазва равнището си от предходния месец.

Единствено в сектора на услугите показателят се понижава. Това показват данни от бизнес анкетите на Националния статистически институт (НСИ).В строителството бизнес климатът се покачва с 1,2 пункта. Строителните предприемачи са с оптимистични очаквания за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца. Анкетата регистрира увеличение на получените нови поръчки през последния месец, което е съпроводено и с по-благоприятни очаквания за дейността през следващото тримесечие.

Основните пречки, ограничаващи бизнеса, остават свързани с несигурната икономическа среда, конкуренцията в бранша и недостига на работна сила, макар че през последния месец се наблюдава намаление на негативното въздействие на първия фактор. По отношение на продажните цени в строителството мениджърите очакват запазване на тяхното равнище през следващите три месеца

Вижте нашите предложения за ново строителство в гр. София

Вижте нашите предложения за ново строителство в гр. Пловдив

Вижте нашите предложения за имоти в планинските курорти

Вижте нашите предложения за имоти в морските курорти

  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване