Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Икономиката чупи рекорди

2015-06-08   |  Стандарт, бр.8018, 06.06.2015

Икономиката на страната подскочи с 2% през първото тримесечие на годината. Такъв голям ръст на БВП на годишна база не е имало от четири години насам, сочат данните на НСИ.

Спрямо предходното тримесечие икономиката на страната нараства с 0,9%, като това е най-добрият резултат от близо пет години. Основно това се дължи на промишлеността, но и сделките с имоти значително нарастват като постигат най-голям ръст за последните пет години.

Наред с това се увеличават инвестициите и износът. През първото тримесечие на 2015 г. БВП възлиза на 17,245 млрд. лв., което прави по 2395 лв. на човек от населението. Преизчислена в евро, стойността на БВП е 8,817 млрд. евро, като на човек се падат по 1224 евро.

Делът на аграрния сектор в икономиката намалява с 0,2%, достигайки 3%. Делът на услугите се понижава от 66,2% на 65%. А делът на индустрията в икономиката се повишава с 1,4% и достига 32%. Като основната роля за това има именно доброто представяне на промишлеността.

Повишаването на икономиката на годишна база се определя от ръста в: селско, горско и рибно стопанство - с 5,1%, сделки с недвижими имоти - с 4,5%, професионални дейности и научни изследвания; административни дейности - с 4%, промишленост - с 3,4%, търговия и ремонт на автомобили; транспорт и складиране; хотелиерство и ресторантьорство - с 1,8%.

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване