Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Някои изисквания за мебелното обзавеждане на ресторанти и заведения

2009-09-14   |  FURNISH.BG

Според компанията за интериорен дизайн и цялостно обзавеждане FURNISH.BG, интериорният дизайн и цялостното обзавеждане на едно заведение или ресторант е не само професия, но и сериозно изкуство. Добрият дизайнер е в състояние да превърне всяко празно помещение в бар, сладкарница, кръчма, ресторант или дори дискотека. Независимо дали става въпрос за малко заведение или за голям ресторантски комплекс, всеки собственик се стреми да впечатли и задържи клиентите си с великолепна храна и отлично обслужване, но това не винаги е достатъчно. Вкусът е само едно от човешките сетива, а посещението в ресторант или заведение предполага приятно прекарване в автентична атмосфера, допълваща преживяваното, един от елементите на която се крие в правилния избор на мебелите за обзавеждане. Пазарът днес предлага огромно многообразие от готови мебели, в т.ч. и внос от водещи световни производители. Възможно е и производство по поръчка на уникално мебелно обзавеждане за ресторанти и заведения със специални претенции, благодарение на което те се създават свой индивидуален и неповторим стил.

За разлика от домашните, мебелите в едно заведения се употребяват далеч по-интензивно и то от много различни хора – с разнообразно тегло, с различни хигиенни навици и начин на седене и хранене, с разнородна култура на поведение. Затова в критериите за избор наред с цената следва да се включат и такива, като актуалност на дизайна, ергономичност и комфорт на ползване, качество на изпълнение, издръжливост, лесно почистване и хигиенизиране, способност да изглеждат добре дълго време, отговаряне на противопожарни норми и изисквания и много други. Често пъти специално внимание следва да се отделя и на материалите, от които са изработени мебелите – понякога те са от основно значение на дълготрайността и издръжливостта им. За градинските мебели важни показатели са устойчивостта им на: ултравиолетови лъчи, влага, студ, нагряване от слънцето.

Не трябва да се игнорират и изискванията на туроператори и турагенти, от които се очаква да докарат повечето клиенти, както и съществуващите стандарти, дефинирани в Закона за туризма и съпътстващите го актове.

Видът на ресторанта или заведението, както и наличното пространство са също от значение. Една от често допусканите грешки при обзавеждането с мебели е несъответствието им на стила и идеята на заведението. Подобен подход разбива общата концепция и внася дисхармония в общия интериор. Несъответствието на големината на мебелите с наличното пространство също може да внесе дисонанс в бизнес-плана и очакваните приходи. Затова ако не ползвате собствен дизайнер, може да се обърнете към повечето сериозни търговци, които освен че разполагат с квалифицирани специалисти, могат да илюстрират на компютър варианти на обзавеждане с различни мебели, благодарение на съответни тридименсионални програми за визуализация. Така собственикът на заведението получава предварителна представа за цялостната визия с различни варианти на мебелно обзавеждане и може да вземе най-правилното решение. Освен това подобни програми могат да подскажат и адекватни решения за други елементи от интериора, като подови и стенни покрития, пердета, завеси, декорации.

В процеса на преговорите по обзавеждане на ресторанта или заведението не трябва да се забравя и фактът, че повечето търговци правят отстъпки в цените при доставки на по-големи количества. Понякога това се използва дори като един от критериите за избора на доставчик. Освен това е важно да се знае дали поръчваните мебели са в складова наличност или тепърва ще се произвеждат или внасят, както и дали има възможност за разсроченото им плащане.

Транспортът, доставката и монтажът на новото мебелно обзавеждане не са за подценяване и е добре да се осъществят от самия доставчик. Така се елиминират евентуални щети от неправилни действия, които могат да доведат до повреда или разваляне на естетическия вид. При някои търговци те са включени в цената и влизат в общата гаранция на обзавеждането, докато други изискват допълнително заплащане или свалят гаранцията при дефекти, резултат на собствен транспорт и монтаж.

За повече информация, посетете сайта на FURNISH.BG

  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване