Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Фестивал на киселото мляко в с. Момчиловци

2018-09-21   |  Peika.bg

ДАТА: OТ 21 СЕПТЕМВРИ 2018 ДО 23 СЕПТЕМВРИ 2018 ЧАС: 15:30 МЯСТО: МОМЧИЛОВЦИ, БЪЛГАРИЯ

Фестивал на киселото мляко в с. Момчиловци обединява българската и китайската култура в култа към киселото мляко

Уникалното българско киселото мляко, прославило страната ни в Китай, се превръща в повод за празник. От 21 до 23 септември 2018 г. китното родопско село Момчиловци ще бъде домакин на поредния Фестивал на киселото мляко. Щастливците, посетили събитието, ще имат възможност да се насладят на изложението на местните производители на млечни продукти, дегустирайки домашно приготвено кисело мляко и сирена под звуците на родопския фолклор. На фестивалната сцена целодневно ще се изявяват фолклорни групи от региона, а вечерите са запазени за концерта на ансамбъл Тракия и спектакълът „Кралица на красотата – Мис Родопи“.

Тридневното събитие ще бъде открито на 21.09.2018 г. с церемония от организаторите и Китайска делегация от компанията производител на мляко „Момчиловци“ в Китай – Bright Dairy и други официални лица.

Междувременно едни от най-красивите девойки в страната ще обикалят из улиците на Момчиловци в трепетна треска преди най-бляскавия акцент в програмата на Фестивала - националния конкурс за красота 8 „Мис Родопи“ 2018 с награден фонд 8000 лв. Победителката ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“ и заедно с подгласничките ѝ ще посетят Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.

Фестивалът на киселото мляко ще представи и Семинар на тема „Здраве и дълголетие”, фотоизложба - конкурс „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие“, в който всеки любител на фотографията може да се включи на Фейсбук страницата на Фестивала, Художествен пленер, картините от който ще бъдат изложени в селото по време на фестивала, Детска фестивална сцена с работилнички-творилнички, както и забавни състезания за надпиване с айрян и надяждане с кисело мляко.

Друг акцент в програмата е Пътуващият кулинарен театър на Ути Бъчваров, както и представянето на екзотичната китайска кухня ще зарадват ценителите на готварското изкуство, а в последния ден от Фестивала посетителите ще могат да се насладят на местни кулинарни специалитети.

Събитието се организира от „Деми Травел“ ЕООД, Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания Bright Dairy, заедно с подкрепата на Министерство на туризма, Община Смолян, село Момчиловци, Swagbag.eu и „Тодоров“ АД.

Вижте нашите предложения за имоти в планински курорт Пампорово

Продажба и наем на имоти в Смолян и района


  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване