Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Лозенец – раждането на един курорт

2007-08-03   |  VisitBulgaria.NET, Георги Георгиев

Когато става въпрос за почивка по Българското Черноморие, курортът Лозенец се споменава все по-често. Това е малко, китно селце, разположено на морския бряг, на около 60 км южно от Бургас, което определено има амбицията да се превърне в летен оазис, готов да приеме всеки посетител, жаден за морски емоции.

След като в последните години големите морски курорти станаха осезаемо пренаселени, много от летовниците потърсиха спокойствие в по отдалечени и не толкова известни места. Така село Лозенец придоби статут на уютен морски курорт, от чиито предимства, в началото, се възползваха най-вече жителите на столицата – София. Много от хората на изкуството в България, като певицата Белослава, се сдобиха с вили там, за да черпят вдъхновение от спокойствието и романтиката, които вдъхват това място.

Появата на творческите личности в Лозенец не остана незабелязана и те веднага бяха последвани от собствениците на култови нощни клубове в София. Веднага, на плажа в Лозенец, врати отвориха клубовете „Алкохол”, „By the Way” и други, на чиято сцена в летните нощи се изявяват много български и чуждестранни музиканти. Наред с всичко това Лозенец стана и един от центровете за развитие на водните спортове. Тук, преди години, няколко от най-добрите български фрийстайл скиори и сноуобордисти основаха сърф училище и доказаха, че този спорт има бъдеще в България. Тези хора се възползваха и по най-добрия начин от природните дадености на местността. Организираните турове във вътрешността на природен парк „Странджа” и плаването с лодка по поречието на река Ропотамо със сигурност са незабравимо преживяване за всеки любител на природата. Така, постепенно, от крайбрежно селце Лозенец придоби облика на морски курорт с не особено големи мащаби, но с много възможности и варианти за една страхотна лятна ваканция. Инвеститорите и строителите от своя стана решиха да се възползват от тези възможности. В Лозенец обаче, те като че ли се поучиха от грешките си в големите курорти. Тук не се появиха големи бетонни мастодонти, а малки, спретнати ваканционни комплекси, апарт хотели и неизменните семейни хотелчета със своя собствен чар и обаяние.

А чарът и обаянието са може би най-добрите думи с които може да се асоциира Лозенец. Курортът е подходящ за хора от всякакви възрасти с различен социален статус и семейно положение. Едно от атрактивните места за мен се оказаха баровете на плажа. И като се има пред вид, че не съм почитател на заведенията, то тези места определено притежават нещо, което липсва в другите клубове. Може би това е изисканият суинг, ефирният джаз, разпускащият чил аут и другата изключително добре подбрана музика, която звучи от тях. А навярно ми допадна фактът, че най-накрая попаднах на заведения, в които мога да пия дневния си коктейл, отдаден на съзерцание в морската шир и небесна синева, без съседната маса да е токова близо до моята, че хората, седнали на нея, несъзнателно да нахлуват в личното ми пространство. И не на последно място трябва да отбележа, че заведенията на плажа в Лозенец изцяло въплъщават уникалната атмосфера на курорта.

Вечер, същите тези места се превръщат в арена на бурен нощен живот и неспирни партита, чиито лидери са родни и чужди ди джеи. Тук изгревът не поставя началото на новия ден, а по скоро бележи преминаването от състояние на нощна динамика в състояние на дневен плажен покой. Навярно, ако морето, пясъкът и вълните можеха да говорят, щяха да разкажат за множеството разменени ласки през изминалата нощ. И как иначе, та нали според легендата Лозенец е основан от млади хора, влюбени в морето, слънцето, плажа и свободата.


  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване